Cele mai citite
 


Carnea de pui refrigerată, o ameninţare mortală la adresa cumpărătorilor din supermarketuri
vineri, 28 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Experţii britanici recomandă spălarea obligatorie a mâinilor după contactul acestora cu un pui refrigerat în pungă din plastic, transmite Reuters, citând un articol din The Daily Mail.
Potrivit unui studiu recent, 40% din pungile selectate în supermarketuri pentru analiza respectivă conţineau pe suprafaţa lor bacterii extrem de periculoase,

În special, experţii au descoperit pe ambalajele din plastic Campylobacter, care poate provoca vărsături, diaree şi dureri abdominale. În total, grupul de experţi de la Birmingham au verificat pungile cu pui refrigeraţi în 20 de supermarketuri, măcelării şi magazine alimentare.

Pe lângă ambalajul murdar, şapte exemplare erau contaminate şi în interior, iar la o găină au descoperit chiar salmonella. Contaminarea se produce de regulă în procesul de ambalare şi livrare, iar în farfurii bacteriile ajung de pe mânerele cărucioarelor din magazine, pungi şi sacoşe. Potenţial, bacteriile de pe o singură pungă pot infecta un întreg centru comercial.

În urma primei analize de acest gen, datele obţinute au fost transmise Food Standards Agency UK şi celor mai mari lanţuri de magazine din Marea Britanie.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Germania: Bacterii rezistente la medicamente în carnea proaspătă de pui Mai mult de jumătate din pulpele de pui proaspete vândute în magazinele din Germania ar putea conţine bacterii rezistente la medicamente, potrivit unui raport al organizaţiei de protecţie a consumatorilor Stiftung Warentest, relatează site-ul thelocal.de.
Carnea din supermarketuri poate provoca apariţia infecţiilor urinare (studiu) Carnea crudă vândută în supermarketuri este unul dintre principalii factori care provoacă apariţia infecţiilor urinare, au descoperit oameni de ştiinţă din Canada.
ANSVSA:Procentul probelor care au identificat bacteria Campylobacter în carnea de pasăre a scăzut la 23% în 2011 Procentul probelor care au identificat prezenţa bacteriei Campylobacter în carnea de pasăre analizată de inspectorii sanitari-veterinari a scăzut la 23% în 2011, de la 63% în anul 2008, se arată într-un comunicat al Autorităţii Naţionale Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) remis...
Ce trebuie sa stim despre infectia cu Clostridium Difficile? Infecția determinată de Clostridium difficile (ICD) – Ghid pentru public • Clostridium difficile este o bacterie care se întâlnește în intestinul a 1-3% din populația adultă; la cea mai mare parte nu se produc manifestări clinice deoarece existența florei intestinale obișnuite reușește să împiedice multiplicarea Clostridium difficile.
Alimentele organice nu sunt neapărat mai hrănitoare decât cele convenţionale (studiu) Produsele alimentare şi carnea organică nu sunt de obicei mai bune pentru organism decât hrana convenţională atunci când se pune problema conţinutului de vitamine şi de nutrienţi, dar în general pot reduce nivelul de expunere la pesticide şi bacterii rezistente la antibiotice, conform unui studiu publicat...
Un alt compus conţinut de carnea roşie, factor de risc cardiovascular Nivelurile ridicate de grăsimi saturate şi colesterol din carnea roşie sunt considerate de multă vreme un factor de risc pentru boli cardiovasculare, însă un nou studiu identifică un factor de risc suplimentar, prezent tot în carnea roşie, un nutrient denumit carnitină, conform LiveScience.com.