Cele mai citite
 


Nelson Mandela 'se simte excelent' într-un spital din Johannesburg
vineri, 28 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Fostul preşedinte sud-african Nelson Mandela /92 de ani/ a fost internat miercuri într-un spital din Johannesburg pentru 'examinări de rutină', dar starea sănătăţii lui nu este alarmantă, a anunţat fundaţia lui, citată de AFP.
Nelson Mandela 'nu este în pericol şi are un moral bun', a indicat fundaţia într-un comunicat, adăugând că acesta se află în spitalul Milpark din Johannesburg.

Soţia lui Nelson Mandela, Graca Machel, a părăsit spitalul în jurul orei 17h30 /15h30 GMT/, urmată de alţi patru membri ai familiei, a constatat un fotoreporter al AFP.

Spitalul, a cărui politică este de a nu furniza informaţii despre pacienţii săi, a refuzat să precizeze dacă eroul luptei antiapartheid îşi va petrece sau nu noaptea acolo.

După retragerea sa din viaţa publică în 2004, Mandela a creat Fundaţia Nelson Mandela, Fondul Nelson Mandela pentru copilărie şi Fundaţia Mandela Rhodes pentru a-şi continua activitatea umanitară.

Laureat al Premiului Nobel pentru pace, Nelson Mandela - primul preşedinte negru al Africii de Sud - pare tot mai slăbit în cursul rarelor sale apariţii publice. Ultima a fost la ceremonia de închidere a Turneului final al Campionatului Mondial de fotbal, în 11 iulie 2010, la Johannesburg.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Nelson Mandela, spitalizat pentru o infecţie pulmonară recurentă Fostul preşedinte sud-african Nelson Mandela (94 de ani) a fost spitalizat în noaptea de miercuri spre joi din cauza unei recidive a infecţiei sale pulmonare, a anunţat preşedinţia sud-africană joi dimineaţă.
Nelson Mandela, 'în curs de externare' din spital Fostul preşedinte sud-african Nelson Mandela este 'în curs de externare' din spitalul în care a petrecut două nopţi, a declarat vineri un înalt oficial de poliţie pentru BBC.
Nelson Mandela a fost internat pentru examene medicale Nelson Mandela, erou al luptei împotriva apartheidului, a fost internat sâmbătă în spital pentru o serie de examene medicale, a anunţat preşedinţia sud-africană, transmite AFP.
Nelson Mandela a fost externat şi va primi îngrijiri medicale la domiciliu Eroul luptei anti-apartheid, Nelson Mandela, a primit miercuri permisiunea să părăsească spitalul după mai mult de două săptămâni de la internare din cauza unei infecţii pulmonare, însă va continua să fie îngrijit la domiciliu, a anunţat preşedinţia sud-africană, citată de AFP.
Comunicat de presă - Ambasada Republicii Africa de Sud Cu ocazia Zilei Internaţionale Nelson Mandela - 18 iulie 2015 - Ambasada Republicii Africa de Sud vă transmite spre informare un comunicat de presă incluzând declaraţia doamnei ambasador şi o selecţie a unor citate reprezentative din discursul fostului preşedinte sud-african.
Nelson Mandela din nou în spital Nelson Mandela, erou al luptei împotriva apartheidului în Africa de Sud, în prezent în vârstă de 94 de ani, a fost internat în spital sâmbătă pentru examene medicale şi se simte bine, a anunţat preşedinţia ţării, citată de AFP.