Cele mai citite
 


Dick Marty vrea protejarea martorilor din cazul presupusului trafic de organe din Kosovo
vineri, 28 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Parlamentarul elveţian Dick Marty, autorul unui raport care denunţă implicarea actualului premier kosovar într-un presupus trafic de organe la finele anilor '90, şi-a exprimat miercuri dorinţa ca martorii să fie protejaţi, scrie AFP. Marty s-a declarat 'convins' că martorii vor vorbi dacă sunt protejaţi eficient.
'Am vorbit cu martori direcţi cărora le este frică să mărturisească, dar sunt covins că ei vor vorbi în momentul în care vor primi unele garanţii şi când le va fi asigurată siguranţa', a declarat Marty într-un interviu acordat televiziunii de stat sârbe RTS.

Totodată, Marty a salutat adoptarea miercuri la Strasbourg de către Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei /APCE/ a raportului parlamentarului monegasc Jean-Charles Gardetto cu privire la protejarea unor martori din Balcani. 'Acest raport subliniază importanţa protejării martorilor', în contextul în care 'numeroase persoane nu au răspuns la apelurile justiţiei pentru că noi nu am fost în măsură să le protejăm', a explicat Marty, subliniind că acest raport a fost adoptat cu o 'majoritate enormă' de APCE.

Anterior, APCE a adoptat marţi raportul lui Marty care îi acuză pe foşti lideri ai Armatei de Eliberare din Kosovo /UCK/, printre care şi actualul premier kosovar Hashim Thaci, într-un presupus trafic de organe.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Trafic de organe în Kosovo: TPI a făcut greşeala de a distruge dovezi, afirmă Dick Marty Strasbourg/Belgrad, 27 ian /Agerpres/ - Tribunalul Penal Internaţional /TPI/ pentru fosta Iugoslavie a făcut 'greşeala' de a distruge 'dovezi' în cursul unei anchete desfăşurate în 2004 la un sit suspect din Albania, a indicat parlamentarul elveţian Dick Marty, autorul unui raport privind un presupus...
Trafic de organe: Vor rămâne 'răni deschise' în Kosovo dacă nu aflăm adevărul (Thorbjorn Jagland) Acuzaţiile cu privire la traficul de organe din Kosovo sunt 'foarte serioase' şi 'nu pot rămâne fără răspuns', declară secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland, într-un interviu apărut joi în cotidianul spaniol El Pais.
Trafic de organe în Kosovo: Consiliul Europei, favorabil unei anchete independente Strasbourg, 25 ian /Agerpres/ - Elveţianul Dick Marty a acuzat marţi un grup apropiat de premierul kosovar Hashim Thaci de organizarea traficului de organe prelevate din cadavrele prizonierilor sârbi la sfârşitul anilor '90, într-un raport prezentat Consiliului Europei (CoE), relatează AFP.
Trafic de organe: Patriarhul sârb critică 'tăcerea' comunităţii internaţionale Belgrad, 5 ian /Agerpres/ - Patriarhul Bisericii Ortodoxe Sârbe a criticat miercuri comunitatea internaţională pentru 'tăcerea sa complice' în cazul presupusului trafic de organe prelevate de la prizonieri sârbi în timpul şi după conflictul din 1998-1999 din Kosovo, informează AFP.
Trafic de organe în Kosovo: Serbia vrea o anchetă internaţională mandatată de ONU New York /Naţiunile Unite/, 17 feb /Agerpres/ - Ministrul sârb al afacerilor externe Vuk Jeremic a cerut miercuri în faţa Consiliului de Securitate al ONU crearea unei comisii de anchetă privind acuzaţiile de trafic de organe în care ar fi fost implicaţi înalţi responsabili din Kosovo.
Pristina cere să nu se adopte raportul referitor la presupusul trafic de organe Preşedintele kosovar interimar Jakup Krasniqi a cerut vineri membrilor Consiliului Europei să nu adopte ca document oficial un raport care semnalează o legătură între premierul kosovar Hashim Thaci şi traficul de organe, potrivit AFP.