Cele mai citite
 


Planul Naţional de Management al porţiunii naţionale a Dunării, aprobat de Guvern
vineri, 28 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Executivul a aprobat miercuri, la propunerea Ministerului Mediului şi Pădurilor, hotărârea privind aprobarea Planului Naţional de Management aferent porţiunii naţionale a bazinului hidrografic internaţional al fluviului Dunărea, informează MMP.
PNM urmează să fie transmis Comisiei Europene, în acest fel România îndeplinindu-şi obligaţia de raportare privind publicarea planurilor de management la nivelul bazinelor hidrografice.
Planul Naţional de Management, care are la bază şi o analiza economică asupra utilizării apei şi tendiţe în evoluţia cerinţelor de apă, conţine o prezentare generală a bazinelor/spaţiilor hidrografice, caracterizarea apelor de suprafaţă, şi a apelor subterane, identificarea presiunilor şi impactului asupra acestora, identificarea şi cartarea zonelor protejate, (pentru captările de apă destinate potabilizării, protecţia speciilor acvatice importante din punct de vedere economic şi zone destinate pentru protecţia habitatelor şi speciilor unde menţinerea sau îmbunătăţirea stării apei este un factor important, zone sensibile la nutrienţi.
De asemenea, Planul mai conţine zone vulnerabile la nitraţi, zone pentru îmbăiere, stabileşte obiectivele de mediu pentru corpurile de apă subterană şi de suprafaţă, având în vedere caracterizările realizate şi identificarea presiunilor şi impactului şi programele de măsuri pentru atingerea obiectivelor de mediu, respectiv 'starea bună a apelor' până în anul 2015.
PNM a fost elaborat de Administraţia Naţională 'Apele Române' în perioada 2004-2009. Pe parcursul elaborării acestuia, la nivelul Administraţiilor Bazinale de Apă din cadrul Administraţiei Naţionale 'Apele Române' au avut loc campanii de informare şi de consultare, privind problemele importante de gospodărire a apelor identificate la nivelul bazinelor/spaţiilor hidrografice.
La procesul de consultare au participat reprezentanţi ai autorităţii publice centrale, ai autorităţilor publice locale şi judeţene (Instituţii ale Prefectului, Primării, Consilii Judeţene), ai instituţiilor descentralizate judeţene (Direcţii pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală, Agenţii de Sănătate Publică, Inspectorate pentru Situaţii de Urgenţă, Agenţii de Protecţia Mediului), ai principalilor poluatori, operatorilor de apă, ONG-urilor, universităţilor, etc.
Pe parcursul anului 2010, PNM a fost supus procedurii de evaluare strategică de mediu, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, fiind emis avizul de mediu în luna octombrie 2010.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
David Csaba(ABA Mureş): Nu cred că există un proiect mai vast pe linie de situaţii de urgenţă, decât WATMAN Administraţia Bazinală de Apă (ABA) Mureş a anunţat, marţi, încheierea primei etape a proiectului WATMAN - Sistem informaţional pentru Managementul Integrat al Apelor, unul dintre cele mai de amploare proiecte derulate în România pe linie de situaţii de urgenţă, care are o valoare totală de 63 de milioane...
STRÃIN, IUBESC ROMÂNIA/ Raed Arafat: România este ţara unde sunt acasă A conceput şi introdus în România un sistem inovator de intervenţii în situaţii de urgenţă, dat astăzi ca exemplu în alte ţări şi utilizat ca studiu de caz de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS). Toate acestea pornind la drum cu o maşină cumpărată la mâna a doua echipată cu girofaruri, pentru...
Lidl România a donat cinci motociclete SMURD, pentru intervenţia de urgenţă la nivelul Capitalei Lanţul de magazine Lidl România a donat cinci motociclete SMURD, pentru intervenţia rapidă în situaţii de urgenţă la nivelul mai multor zone din Capitală, respectiv Piaţa Presei Libere, Grozăveşti, Piaţa Victoriei, Detaşamentul Mihai Vodă, Pache Protopopescu şi Vitan.
Călăraşi: Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă din Regiunea Sud Muntenia, dotate cu echipamente noi Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară 'Situaţii de Urgenţă Sud Muntenia', din care face parte şi judeţul Călăraşi, a obţinut finanţare pentru implementarea unui proiect privind îmbunătăţirea capacităţii de intervenţie.
25 de autospeciale au fost predate Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti şi Ilfov Un număr de 25 de autospeciale au fost predate Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti şi Ilfov, cu contracte de comodat pe cinci ani, prin proiectul "Dezvoltarea şi dotarea serviciilor profesioniste pentru intervenţii în situaţii de urgenţă în regiunea Bucureşti-Ilfov" din cadrul...
Alba: ISU va fi dotat cu noi echipamente pentru îmbunătăţirea intervenţiilor în situaţii de urgenţă Patru autospeciale de teren pentru lucrul cu apă şi spumă, cu posibilităţi de intervenţie în zone greu accesibile şi la fond forestier, şi trei ambulanţe de prim ajutor (tip B2) vor intra în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) 'Unirea' Alba, printr-un proiect realizat de Asociaţia...