Cele mai citite
 


UPDATE Deputatul Liana Dumitrescu a încetat din viaţă
vineri, 28 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Deputatul Liana Dumitrescu a încetat, joi, din viaţă la ora 9,30, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Spitalului Elias, Valentin Calu.
Deputatul a intrat în stop cardiac la ora 8.45, apoi s-au efectuat manevre de resuscitare timp de 45 de minute, fără reluarea activităţii cardiace.
Deputatul Liana Dumitrescu a fost internată în stare extrem de gravă ca urmare a unei boli acute vasculare cerebrale cu evoluţie foarte rapidă, de câteva ore, ceea ce a făcut imposbil transferul în altă clinică.
'Tot ceea ce s-a făcut este conform protocoalelor şi ghidurilor internaţionale confirmate de specialiştii din ţară şi din străinătate. Toate consultaţiile sunt consemnate în foaia de observaţie, dosarul său medical având 150 de pagini. Confirmarea naturii bolii s-a făcut prin investigaţii în afara spitalului, în ţară, şi în străinătate', a explicat managerul Spitalului de Urgenţă 'Elias' prof. dr. Doina Dimulescu.
Oficialul Elias a subliniat că a dorit să facă aceste precizări pentru că, în presă, au apărut acuzaţii extrem de grave la adresa personalului medical care o îngrijeşte.
Preşedintele Societăţii Române de Neurologie, prof. dr. Ovidiu Băjenaru, a afirmat că, de-a lungul carierei sale, de peste 30 de ani, a întâlnit numai patru sau cinci astfel de cazuri.
Ovidiu Băjenaru a spus că se întâmplă să apără astfel de cazuri cu o evoluţie atât de neprevăzută sub tratament. Prof. Băjenaru a subliniat că diagnosticul a fost corect ca şi tratamentul instituit, confirmate şi în străinătate.
Deputatul Liana Dumitrescu a suferit, pe data de 20 ianuarie, o intervenţie neurochirurgicală, la Spitalul Elias din Capitală.
* * *
Deputatul Liana Dumitrescu s-a născut la 20 ianuarie 1973, la Craiova (judeţul Dolj). A absolvit Facultatea de Drept în anul 1996, iar ulterior a urmat studii postuniversitare în cadrul Institutului român de diplomaţie (2008).
Timp de doi ani a lucrat ca jurist (1995-1997), după care a fost angajată ca expert (1997-2000) şi consilier (2000-2004) în cadrul Camerei Deputaţilor.
Liana Dumitrescu se află la cel de-al doilea mandat în Parlamentul României, fiind aleasă, la nivel naţional, deputat de Neamţ din partea Asociaţiei Macedonenilor din România, la 30 noiembrie 2008. Este membru permanent al comisiei juridice, de disciplină şi imunităţi, al Comisiei pentru regulament şi al Comisiei pentru tehnologia informaţiilor şi comunicaţiilor. În mai 2009 a devenit preşedinte al Subcomisiei pentru Spaţiu, formată din cinci membri. Liana Dumitrescu a fost deputat şi în legislatura 2004-2008.
A ocupat funcţia de director al publicaţiei şi editurii 'Macedoneanul' (2001-2004). Din anul 2003 este vicepreşedintele Asociaţiei Macedonenilor din România. În perioada 2001-2004 a fost membru din partea acestei Asociaţii în cadrul Consiliului Minorităţilor Naţionale. AGERPRES/(Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Deputatul Liana Dumitrescu este în stare foarte gravă Managerul Spitalului de Urgenţă 'Elias' prof. dr. Doina Dimulescu a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că starea deputatului Liana Dumitrescu este extrem de gravă.
REPORTAJ/Peste 150.000 de pacienţi şi numeroase tehnici noi în transplantul cardiac, la Institutul de Boli Cardiovasculare Târgu Mureş Institutul de Urgenţă de Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT) din Târgu Mureş a avut, în cei 20 de ani de activitate, peste 150.000 de pacienţi, au fost realizate 55 de transplanturi cardiace şi s-au introdus unele tehnici în premieră în România, graţie unor cercetări începute încă din anii '50...
Dolj: Noutăţi în tratamentul cancerului bronhopulmonar, prezentate la Craiova, la Conferinţa naţională de chirurgie toracică Craiova, 14 sep /Agerpres/ - Peste 100 de chirurgi români şi din străinătate participă la Conferinţa naţională de chirurgie toracică care va avea loc în perioada 22-24 septembrie la Craiova, în cadrul căreia vor fi prezentate noutăţile în tratamentul cancerului bronhopulmonar şi care are ca temă 'Cancerul...
Investigaţii în premieră naţională la Clinica de Radiologie şi Imagistică Medicală Târgu Mureş Şeful Clinicii de Radiologie şi Imagistică Medicală din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş, profesor Mircea Buruian, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, că la centrul medical vor fi realizate în curând investigaţii în premieră naţională, după ce a fost dotat cu cel mai...
Prof. Ioan Florian: Cel mai important instrument al unui neurochirurg este propriul creier (interviu) Profesorul universitar dr. Ioan Ştefan Florian, şeful Clinicii de Neurochirurgie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj, preşedinte al Asociaţiei Neurochirurgilor din România, a acordat un interviu Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES în care vorbeşte despre progresele din acest domeniu. Prestigiosul...
Prof.univ.dr.Tudor Udriştoiu: Una din trei persoane ar trebui să beneficieze de un ajutor psihiatric de specialitate (interviu) Peste 38% din populaţia Uniunii Europene cu vârste cuprinse între 18 şi 65 de ani are un diagnostic psihiatric, iar în România nu există date epidemiologice, însă una din trei persoane suferă de o afecţiune psihică, afirmă prof.univ.dr.Tudor Udriştoiu, şeful Clinicii de Psihiatrie din Craiova, într-un...