Cele mai citite
 


Mâncarea nesănătoasă poate duce la depresie, potrivit unui studiu
vineri, 28 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Consumul de acizi graşi trans şi grăsimi saturate, care se găsesc, de exemplu, în cartofii prăjiţi, ar putea creşte riscul unei depresii, arată un studiu realizat de cercetători spanioli şi publicat miercuri în Statele Unite, relatează AFP. Acesta confirmă rezultatele altor studii, care au legat mâncarea nesănătoasă de depresie.
Cercetătorii spanioli au mai constatat că uleiul de măsline - bogat în acizi graşi mononesaturaţi (omega 9), des folosit în bucătăria mediteraneană -, ca şi alte uleiuri vegetale şi peştele gras, care conţin grăsimi nesaturate, contribuie la scăderea riscului de dezvoltare a unor boli mentale.

Autorii studiului au analizat regimul alimentar şi felul de viaţă al unui număr de circa 12 000 persoane timp de şase ani. La începutul studiului, niciunul din participanţi nu era depresiv. La sfârşit, 657 dintre ei sufereau de depresie. Cercetătorii au constatat că cei care consumaseră acizi graşi trans şi grăsimi saturate 'prezentau un risc cu 48% mai mare să facă depresie decât cei care nu mâncaseră alimente care conţin acest tip de grăsimi'. Ei au ajuns la concluzia că, 'cu cât cantitatea de acizi graşi trans a fost mai mare, cu atât efectele asupra sănătăţii mentale a voluntarilor au fost mai severe', spune un cercetător spaniol.

Studiul a fost publicat în revista ştiinţifică americană PLoS ONE.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Alimentele bogate în grăsimi 'trans' cresc riscul de depresie O alimentaţie bogată în grăsimi 'trans' creşte riscul depresiei, pe lângă alte riscuri, afirmă oameni de ştiinţă la capătul unui experiment de şase ani. Astfel, ei pun depresia pe seama consumului unei cantităţi mari de grăsimi 'trans', adică hidrogenate. Prin contrast, uleiul de măsline protejează împotriva...
Uleiul de măsline salvează creierul de la îmbătrânire (studiu) Uleiul de măsline, cea mai bogată sursă de grăsimi mononesaturate, are în compoziţia sa substanţe ce pot proteja împotriva bolii Alzheimer, potrivit unui studiu apărut în ultimul număr al revistei americane ACS Chemical Neuroscience.
Un consum suplimentar de apă plată determină adoptarea unui regim alimentar mai sănătos (studiu) Un consum suplimentar de apă plată determină adoptarea unui regim alimentar mai sănătos, sugerează o echipă de cercetători americani de la Universitatea Illinois, relatează luni passionsante.be.
Dieta in ADHD ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder) se traduce in romana prin Deficit de Atentie / Tulburare Hiperkinetica si se refera la un comportament bazat pe o combinatie dintre neatentie, hiperactivitate si impulsivitate ce afecteaza buna functionare a individului la scoala sau acasa. Simtomele...
Consumul de grăsimi afectează memoria în cazul bărbaţilor Consumul de 'acizi graşi trans' (dTFA) poate provoca pierderi de memorie la bărbaţii sub 45 de ani, în afară de efectele lor nocive asupra sistemului cardiovascular, conform unei echipe de cercetători de la Universitatea din California care şi-au publicat concluziile în revista PLoS ONE , informează...
Uleiurile vegetale reduc colesterolul, dar nu şi riscul cardiovascular (studiu) Înlocuirea grăsimilor animale cu uleiuri vegetale reduce nivelul colesterolului, dar nu diminuează şi rata mortalităţii, inclusiv a celei cardiovasculare, potrivit unui studiu ale cărui rezultate au fost întâmpinate cu scepticism de unii experţi, relatează agenţia France Presse (AFP).