Cele mai citite
 


Formularul E 112 este cu cele mai multe probleme
marţi, 9 decembrie 2008   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Bucureşti - Cele mai multe probleme cu formularele emise sau validate în baza regulamentului european de Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti (CASMB) se înregistrează în cazul E 112.

În cadrul meselor rotunde organizate de CASMB s-a înscris şi dezbaterea cu privire la formularele europene - E104, E 106, E 107, E 108, E 109, E 112, E 115, E 116, E 117, E 118, E 120, E 121, E 125, E 126.

Formularul E 112 este utilizat în cazul în care este necesară deplasarea într-un alt stat membru al UE pentru a beneficia de tratament medical adecvat, a declarat, pentru AGERPRES, dr. Adina Geană, preşedinte-director executiv al CASMB.

Ea a subliniat că de acest formular se poate beneficia doar în cazurile pentru care nu există soluţii terapeutice pe teritoriul României sau atunci când o persoană lucrează temporar sau definitiv pe teritoriul altui stat membru UE.

Pentru obţinerea formularului E 112, persoana interesată depune o cerere la casa de asigurări de sănătate în evidenţa căreia se află. După verificarea statutului de asigurat şi analiza dosarului, în termen de cinci zile lucrătoare trebuie soluţionată cererea.

Documentele care însoţesc cererea de solicitare a formularului E 112 sunt: copie după actul de identitate sau certificatul de naştere după caz, dosar medical, care va conţine înscrisuri medicale şi raportul medical, confirmarea scrisă din partea unităţii sanitare din statul membru al UE sau al Spaţiului Economic European în care se intenţionează efectuarea actului medical cu privire la disponibilitatea acesteia de a acorda respectivul serviciu medical, perioada indicată de persoana solicitantă, în baza formularului E 112, dovada transferului de reşedinţă.

Formularul se eliberează înainte de plecarea persoanei, dar poate fi emis şi după, dacă din motive de forţă majoră nu a putut fi eliberat anticipat. Formularul se eliberează numai dacă nu a fost efectuată plata contravalorii serviciilor medicale.

Pentru acest formular au fost alocaţi 1.800.000 de lei care au fost deja consumaţi, a precizat dr. Geană. Ea adăugat că mai sunt de onorat plăţile pentru alte 8 cazuri, ceea ce înseamnă un necesar de aproximativ 10-15 mii lei, care vor fi plătiţi până la sfârşitul anului.

În acest an au fost eliberate 62 de formulare.

Celelalte formulare se utilizează pentru: E 104 - atestat privind totalizarea perioadelor de asigurare, de muncă sau de reşedinţă, E 106 - asigurarea de servicii medicale în cazul persoanelor care au reşedinţa în alt stat decât statul competent, E107 - solicitarea cardului european de asigurări sociale de sănătate/certificatului provizoriu de înlocuire a cardului.

Formularul E 109 se foloseşte pentru înscrierea membrilor familiei lucrătorului care nu îşi au reşedinţa împreună cu acesta, E 115 pentru incapacitate de muncă, E 117 pentru acordarea de prestaţii în bani în caz de maternitate şi incapacaitate de muncă, E 120 generează rambursări pe bază de facturi, E 126 stabileşte tarifele în vederea rambursării prestaţiilor medicale.

AGERPRES/(Cornelia Stanciu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Persoanele asigurate la CASMB care nu au primit cardul de sănătate prin poştă îl pot lua de la sediul instituţiei Asiguraţii înscrişi la Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti (CASMB) care nu au primit cardul de sănătate prin poştă îl pot lua de la sediul instituţiei după ce depun o cerere în acest sens, urmând a fi contactaţi pentru a li se comunica data la care sunt programaţi, au anunţat luni...
Pichetare la CASMB Reprezentanţi ai 'Agenţiei de împlinit dorinţa' au pichetat joi Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti (CASMB) în sprijinul unei femei care are nevoie de tratament medical în străinătate.
Tratamente în străinătate plătite de statul român Peste 900.000 de lei a plătit Casa de Asigurări de Sănătate din Arad, în anul 2008, pentru servicii medicale în state din Uniune Europeană, de care au beneficiat cetăţeni din judeţul Arad. (Sursa: Agerpres)
Comunicat de presă - Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti anunţă că, începând cu data de 4 iulie a.c., demarează procesul de contractare cu furnizorii de servicii medicale, medicamente şi dispozitive medicale pentru anul curent, după următorul calendar:
CASMB dă asigurări că va achita farmaciilor facturile restante Bucureşti, 1 feb / Agerpres/ - Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti (CASMB) a achitat farmaciilor, în luna ianuarie, facturi în valoare de aproximativ 49,5 milioane lei, urmând ca în lunile viitoare să plătească, în ordine cronologică, facturile pentru medicamentele gratuite şi compensate...
CASMB începe din 4 iulie procesul de contractare cu furnizorii de servicii medicale Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti a anunţat luni că începând cu data de 4 iulie va demara procesul de contractare cu furnizorii de servicii medicale, medicamente şi dispozitive medicale pentru anul curent.