Cele mai citite
 


Gripa porcină: 27.737 de infectări şi 141 de decese înregistrate de OMS
miercuri, 17 iunie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Gripa porcina
 

Geneva, 17 iunie /Agerpres/ - Virusul A/H1N1/ al gripei porcine a contaminat 27.737 de persoane, dintre care 141 au decedat, în 74 de ţări ale lumii, potrivit celui mai recent bilanţ publicat miercuri de Organizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/, care semnalează o creştere importantă a îmbolnăvirilor în Chile.

Potrivit France Presse, aceste date constituie o creştere puternică prin raport cu bilanţul precedent global al organizaţiei, anunţat marţi de directorul său general adjunct, doctorul Keiji Fukuda, care a vorbit de 26.563 de bolnavi din 73 de ţări, dintre care 140 de decese.

În detaliu, majoritatea noilor cazuri au fost înregistrate în Chile, care contabilizează în prezent 1.694 de bolnavi, faţă de 411 înregistraţi luni pe site-ul de internet al OMS.

Alte progresii puternice au fost observate în Canada /2.446 de cazuri faţă de 2.115 cu o zi în urmă/, în Australia /+173/, Marea Britanie /+109/ şi Japonia, cu 75 de cazuri suplimentare. Pe de altă parte, Ucraina şi-a făcut apariţia pe lista lungă a ţărilor afectate care sunt repartizate actualmente în toate colţurile lumii. AGERPRES/(Bogdan Mureşan)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Noul virus gripal A (H1N1) ar putea fi o eroare de laborator, potrivit unui cercetător australian Canberra, 21 mai /Agerpres/ - Noul virus gripal A (H1N1) ar putea să se fi dezvoltat în laborator dintr-o eroare umană, susţine omul de ştiinţă australian Adrian Gibbs, care a colaborat la cercetările care au dus la dezvoltarea de către grupul farmaceutic elveţian Roche a antiviralului Tamiflu, relatează...
Medicii, sfătuiţi să recomande Tamiflu pentru femeile însărcinate infectate cu virusul H1N1 Atlanta, 21 mai /Agerpres/ - Autorităţile medicale americane recomandă medicilor să prescrie Tamiflu în cazul femeilor însărcinate infectate cu virusul gripei porcine, H1N1, riscul reprezentat de acest virus fiind considerat mai mare decât cel pe care medicamentul Tamiflu al putea să-l aibă asupra fătului...
Un nou caz de gripă cu virusul A/ H1N1 Bucureşti, 1 iulie /Agerpres/ - Încă un caz de gripă A/ H1N1 a fost depistat de reţeaua de supraveghere a bolilor transmisibile, informează vineri un comunicat transmis AGERPRES de Ministerul Sănătăţii.
Copil de nouă ani, infectat cu virusul AH1N1 Ploieşti, 30 iunie /Agerpres/ - Un copil de nouă ani, din Ploieşti, venit la sfârşitul săptămânii trecute din Canada, a fost diagnosticat, miercuri, cu virusul AH1N1, acesta fiind primul caz din Prahova.
Apel la acţiune comună împotriva pandemiei de gripă Bucureşti, 30 iunie /Agerpres/ – Compania Sanofi Aventis a donat Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) 100 de milioane de doze de vaccin antigripal, pentru a ajuta ţările în curs de dezvoltare să poată face faţă pandemiei de gripă, a declarat Christopher A. Viehbacher, director executiv al Sanofi Aventis...
Un nou caz de infectare cu virusul gripal AH1N1 Bucureşti, 23 iunie /Agerpres/ - Un nou caz de infectare cu virusul gripal AH1N1 a fost depistat de reţeaua de supraveghere a bolilor transmisibile, informează un comunicat al Ministerului Sănătăţii, remis, joi, AGERPRES.