Cele mai citite
 


UPDATE ANI: Senatorul PDL Mircea Cinteză, în stare de incompatibilitate
vineri, 28 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat, în urma procedurilor de evaluare, încălcarea legislaţiei privind regimul juridic al incompatibilităţilor de către senatorul PDL Mircea Cinteză.
Potrivit unui comunicat ANI remis joi AGERPRES, Mircea Cinteză s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 17 decembrie 2004 - 1 aprilie 2005 şi începând cu data de 1 septembrie 2005 până în prezent, întrucât a exercitat simultan funcţia de senator şi funcţiile de conducere de şef al Secţiei Clinice Medicină Internă III, şef al Secţiei Clinice Medicină Internă V şi şef al Secţiei Clinice de Cardiologie I a Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti.
ANI susţine că s-a sesizat din oficiu la data de 15 noiembrie 2010, în urma publicării unui material de presă, cu privire la posibila nerespectare de către Mircea Cinteză a regimului juridic al incompatibilităţilor.
Mircea Cinteză exercită, în prezent, al doilea mandat consecutiv de senator, începând cu anul 2004.
În acelaşi timp, începând cu data de 1 noiembrie 1997, Mircea Cinteză deţinut funcţii de conducere în cadrul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti: în perioada 1 noiembrie 1997 - 1 aprilie 2005, şef al Secţiei Clinice Medicină Internă III (transformată, ulterior, în Secţia Clinică Medicină Internă V); în perioada 1 septembrie 2005 - 1 iunie 2007, şef al Secţiei Clinice Medicină Internă V; începând cu data de 1 iunie 2007 şi până în prezent, şef al Secţiei Clinice Cardiologie I.
Potrivit art. 184, alin. 2 din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, funcţia de medic şef de secţie este o funcţie de conducere. Acelaşi act normativ, în art. 165, defineşte spitalul ca fiind o unitate sanitară de utilitate publică. Astfel, Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti este o instituţie publică în care funcţia de şef de secţie este o funcţie de conducere.
Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat starea de incompatibilitate constituie temei pentru eliberarea din funcţie ori, după caz, constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective. Persoana care face obiectul evaluării poate contesta raportul de evaluare a incompatibilităţii, în termen de 15 zile de la primirea acestuia, la instanţa de contencios administrativ.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
UPDATE ANI: Şef de secţie la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, incompatibil Agenţia Naţională de Integritate a constatat existenţa stării de incompatibilitate în cazul şefei de secţie la spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti Ana Maria Vlădăreanu.
Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti cumpără materiale sanitare şi dezinfectanţi pentru chirurgie cardiovasculară Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti vrea să achiziţioneze, printr-o procedură de licitaţie deschisă, materiale sanitare şi dezinfectanţi pentru chirurgie cardiovasculară, potrivit unui anunţ publicat sâmbătă în SEAP.
Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti precizează că are toate materialele şi medicamentele necesare răniţilor din Colectiv Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB) a precizat, duminică, că deţine toate materialele sanitare şi medicamentele necesare pentru tratamentul pacienţilor internaţi.
ANI: Senatorul PDL Mircea Cinteză, în stare de incompatibilitate Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat, în urma procedurilor de evaluare, încălcarea legislaţiei privind regimul juridic al incompatibilităţilor de către senatorul PDL Mircea Cinteză.
Premieră în cardiologia intervenţională, la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti Două proceduri de implantare a unui dispozitiv numit stand pentru bifurcaţii au fost realizate miercuri în premieră naţională la Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti.
Spitalul Universitar Bucureşti va avea un heliport funcţional cel mai probabil la începutul lui 2017 Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti va avea, cel mai probabil în prima parte a anului viitor, un heliport funcţional, în urma semnării miercuri de către managerul unităţii medicale şi reprezentantul Grupului de companii MaxBet a unui protocol de colaborare.