Cele mai citite
 


Satu Mare: Un copil de un an a murit din cauza gripei noi
vineri, 28 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un copil de un an şi două luni din judeţul Satu Mare a murit la o clinică din Cluj infectat cu AH1N1 iar un bărbat de 36 de ani se află internat la secţia de terapie intensivă a Spitalului Judeţean (SJ) Satu Mare.
Directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Satu Mare, Aracs Szigetti Anna Maria, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că fetiţa de doar un an şi două luni a fost internată în 12 ianuarie la SJ cu peritonită generalizată cauzată de un apendice perforat şi a fost supusă unei intervenţii chirurgicale. După operaţie micuţa nu a mai avut probleme la intestine dar au apărut complicaţii respiratorii, a fost transferată la terapie intensivă iar în 16 ianuarie a fost transferată la Clinica de Chirurgie Plastică din Cluj Napoca. Aici, în 21 ianuarie i s-au recoltat probe biologice dar în 23 copilul a decedat. Rezultatele probelor de la Institutul Cantacuzino au apărut în 25 ianuarie şi au arătat că avea gripă nouă.
Reprezentanţii DSP Satu Mare au luat legătura cu toate persoanele care au intrat în legătură cu copilul, însă niciuna nu prezintă simptomatologie. Familia a declarat că fetiţa nu a ieşit din judeţ şi nici nu a fost vizitată de persoane străine, astfel că nu se ştie de unde a contactat virusul.
Purtătorul de cuvânt al SJ Satu Mare, Constantin Demian, a anunţat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că un alt pacient care se află internat la terapie intensivă are virusul AH1N1.
Bărbatul de 36 de ani a contactat virusul în Germania şi a intrat în ţară prin Timişoara. Pacientul este conştient şi este izolat.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Galaţi: Primul deces cauzat de gripa nouă La Spitalul Judeţean 'Sf. Apostol Andrei' din Galaţi s-a înregistrat primul caz de deces din acest an cauzat de gripa cu virusul AH1N1, dar s-a primit şi confirmarea infectării cu acest virus a celei de-a treia persoane din judeţ, a declarat luni, pentru AGERPRES, directorul Direcţiei de Sănătate Publică...
Iaşi: Bărbat diagnosticat cu gripă nouă, internat la terapie intensivă Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi au anunţat, miercuri, existenţa primului caz de gripă nouă înregistrat în judeţ de la începutul anului.
Al doilea caz de gripă nouă, confirmat la Satu Mare Al doilea caz de gripă nouă a fost confirmat joi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Satu Mare, pacientul fiind izolat.
Satu Mare: Tânără suspectă de infectare cu AH1N1 O tânără de 24 de ani se află internată la secţia de terapie intensivă a Spitalului Judeţean (SJ) Satu Mare, fiind suspectă de infectare cu virusul gripei AH1N1.
Brăila: Complicaţii apărute la un caz de gripă nouă O femeie de 55 de ani din Brăila, diagnosticată cu gripă nouă, a fost internată trei zile la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, deoarece prezenta complicaţii medicale.
Satu Mare: Suspiciunea de gripă nouă nu se confirmă Femeia internată în stare gravă la Spitalul Judeţean (SJ) Satu Mare nu este infectată cu virusul AH1N1, arată rezultatul analizei probelor biologice efectuate la Institutului Naţional Cantacuzino.