Cele mai citite
 


Conducerea Spitalului Elias solicită Parchetului Sectorului 1 o expertiză medico-legală în cazul deputatului Liana Dumitrescu
vineri, 28 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Conducerea Spitalului Elias solicită Parchetului Sectorului 1 o expertiză medico-legală în cazul deputatului Liana Dumitrescu, a informat un comunicat al unităţii spitaliceşti, remis joi, AGERPRES.
'În urma decesului doamnei deputat Liana Dumitrescu, conducerea Spitalului Universitar de Urgenţă 'Elias' a declarat cazul ca fiind medico-legal şi a solicitat la Parchetul Sectorului I o expertiză medico-legală pentru verificarea corectitudinii diagnosticului şi a tratamentelor efectuate', a precizat sursa citată.
În aceeaşi zi, părinţii deputatului Liana Dumitrescu au depus la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie o plângere penală împotriva Spitalului Elias, în care îi acuză pe medici că au refuzat să o externeze pe pacientă pentru a fi dusă la tratament în străinătate.
Deputatul Liana Dumitrescu, 38 de ani, a decedat joi dimineaţa la Spitalul Elias din Capitală.
Ea a fost internată în stare extrem de gravă, ca urmare a unei boli acute vasculare cerebrale cu evoluţie foarte rapidă, de câteva ore.
Preşedintele Societăţii Române de Neurologie, prof. dr. Ovidiu Băjenaru, a afirmat că, de-a lungul carierei sale, de peste 30 de ani, a întâlnit numai patru sau cinci astfel de cazuri.
Ovidiu Băjenaru a spus că se întâmplă să apără astfel de cazuri cu o evoluţie atât de neprevăzută sub tratament. Prof. Băjenaru a subliniat că diagnosticul a fost corect ca şi tratamentul instituit, confirmate şi în străinătate.
Liana Dumitrescu se afla la cel de-al doilea mandat în Parlamentul României, fiind aleasă deputat din partea Asociaţiei Macedonenilor din România, la 30 noiembrie 2008. Liana Dumitrescu a fost deputat şi în legislatura 2004-2008.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Ministrul Sănătăţii a transmis condoleanţe familiei deputatei Liana Dumitrescu Iaşi, 27 ian /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Cseke Atilla, a transmis, joi, condoleanţe familiei deputatei Liana Dumitrescu, afirmând că boala acesteia a avut un curs rapid.
INTERVIU/Dr.Cristian Grasu: Anual, 50.000 de români au nevoie de radioterapie; în viitor am putea dubla numărul de pacienţi trataţi Aproximativ 50.000 de bolnavi de cancer au nevoie anual de radioterapie, iar statul poate asigura, în condiţiile actuale, tratament pentru 17.000, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, dr. Cristian Grasu, director în Ministerul Sănătăţii.
Colectiv/ Pacienţii transferaţi de la Spitalul Militar în clinici din străinătate - în stare bună, stabilă Pacienţii răniţi în clubul Colectiv, care au fost transferaţi de la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central ''Dr. Carol Davila'' în unităţi medicale din străinătate, sunt în stare bună, stabilă, cu o evoluţie favorabilă, precizează instituţia medicală, într-un comunicat remis luni AGERPRES.
Părinţii deputatului Liana Dumitrescu au făcut plângere penală împotriva medicilor de la Spitalul Elias Părinţii deputatului Liana Dumitrescu au depus la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie o plângere penală împotriva Spitalului Elias, în care îi acuză pe medici că au refuzat să o externeze pe pacientă pentru a fi dusă la tratament în străinătate.
Tudorache(MAI): Transportul pacienţilor din Bucureşti cu ambulanţe în străinătate, determinat de o urgenţă medicală foarte bine definită Ministrul Afacerilor Interne, Dragoş Tudorache, a declarat vineri pentru AGERPRES că, potrivit datelor pe care le-a primit din Bucureşti, pacienţii transportaţi cu ambulanţele serviciului public în străinătate aveau o urgenţă medicală "foarte bine definită".