Cele mai citite
 


Constanţa: Mii de cazuri de viroze, număr dublu faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut
vineri, 28 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Numărul bolnavilor de viroze înregistrat în judeţul Constanţa, în perioada 17-23 ianuarie, este de peste 2.800, cu 50% mai mare decât cel din aceeaşi perioadă a anului trecut.
Directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Constanţa, dr. Constantin Dina, a informat, joi, printr-un comunicat remis presei, că în 36 dintre cele 2806 de cazuri de infecţii respiratorii bolnavii sunt spitalizaţi.
Comparativ cu săptămâna anterioară perioadei menţionate, numărul virozelor a crescut cu aproape 10%. Totodată, sunt înregistraţi 848 de bolnavi de pneumonie, 77 dintre aceştia primind îngrijirile medicale necesare într-o unitate spitalicească.
Potrivit reprezentantului DSP, cinci persoane sunt suspectate că au gripă, dintre care trei sunt spitalizate, iar în două cazuri s-a confirmat gripa cu virusul A/H1N1. Este vorba de două femei, din Constanţa şi Năvodari, în vârstă de 34 şi, respectiv, 61 de ani, cu boli cronice asociate, afecţiuni respiratorii şi cardiovasculare, care au primit tratament medical de specialitate şi sunt în afara oricărui pericol.
În judeţul Constanţa, 55.000 de persoane s-au vaccinat antigripal prin programul naţional gratuit şi, conform aprecierilor dr. Constantin Dina, aproximativ tot atâţia constănţeni s-au vaccinat cumpărându-şi ei vaccinul antigripal.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Galaţi: Numărul virozelor respiratorii şi pneumoniilor a crescut alarmant Peste 2.500 de persoane cu infecţii respiratorii acute s-au prezentat la cabinetele medicilor de familie în ultima săptămână de raportare, cu peste 800 mai multe decât în săptămâna precedentă, a anunţat, miercuri, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, Valentin Boldea.
Constanţa: Încă două decese din cauza A/H1N1 şi mii de cazuri de viroze, înregistrate în judeţ Două femei infectate cu virusul A/H1N1 au murit, pe 5 şi 7 martie, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa iar 16 pacienţi sunt suspectaţi că suferă de gripă sezonieră, au informat joi reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Constanţa printr-un comunicat remis presei.
Constanţa: Două noi cazuri de gripă cu virus A/H1N1 şi peste 3.500 de persoane cu viroze Două noi cazuri de gripă cu virus A/H1N1 - unul la un copil de 9 ani, iar celălalt la un bărbat de 46 de ani - au fost confirmate în judeţul Constanţa, iar peste 3.500 de persoane sunt înregistrate cu viroze respiratorii, număr care a crescut cu circa 30% într-o săptămână.
Olt: Peste 120 de persoane spitalizate în ultima săptămână din cauza afecţiunilor respiratorii Peste 120 de persoane au fost internate în spitale în ultimele şapte zile din cauza unor afecţiuni respiratorii, respectiv viroze şi pneumonii, a anunţat joi, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Olt, Gabriela Gogiu.
Olt: A crescut frecvenţa îmbolnăvirilor prin infecţii respiratorii; cei mai afectaţi sunt copiii şi tinerii Frecvenţa îmbolnăvirilor prin infecţii respiratorii acute şi pneumonii a crescut săptămâna trecută, odată cu scăderea temperaturilor, peste o sută de persoane din judeţul Olt necesitând internarea în spitale din cauza afecţiunilor menţionate, potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP)...
Bistriţa-Năsăud: 4.000 de bistriţeni diagnosticaţi cu infecţii respiratorii într-o săptămână Un număr de 4.000 de bistriţeni care s-au prezentat la medic săptămâna trecută au fost diagnosticaţi cu diverse forme de infecţii respiratorii, de la viroze până la pneumonii şi gripă sezonieră, potrivit datelor afişate marţi pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică Bistriţa-Năsăud.