Cele mai citite
 


Primarul New Orleans-ului, de trei zile în carantină în China, unde infecţiile cu A (H1N1) au ajuns la 101
miercuri, 17 iunie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Gripa porcina
 

Beijing, 17 iunie /Agerpres/ - Primarul oraşului New Orleans /statul Louisiana, sudul Statelor Unite ale Americii/, Ray Nagin, care trebuia să ţină discursuri şi să-şi promoveze oraşul în China şi în Australia, se află, încă, miercuri în carantină într-un hotel din Shanghai, fiind considerat suspect de infectare cu virusul gripei porcine A (H1N1), a indicat purtătorul său de cuvânt, relatează AFP.

”Primarul, soţia sa şi garda de corp sunt cu toţii bine. (...) Primarul înţelege în totalitate preocuparea autorităţilor medicale (chineze) şi a fost tratat cu cea mai mare curtoazie. El speră că va putea pleca cât mai curând posibil”, a declarat purtătorul de cuvânt al primarului american James Ross.

Şeful administraţiei locale a New Orleans-ului a fost plasat în carantină duminică, după ce un pasager de la bordul avionului cu care venise a fost suspectat de contaminarea cu virusul gripei porcine. Pasagerul respectiv este de asemenea în carantină şi primeşte tratament medical.

Ray Nagin a sosit într-o vizită de 10 zile în China şi Australia pentru acţiuni de promovare a oraşului pe care îl administrează. El trebuia să părăsească Shanghai, marea metropolă din estul chinez, marţi seara şi să se îndrepte spre Australia, unde urma să rostească un discurs despre schimbările climatice, la Universitatea din Sydney.

Numărul de cazuri confirmate de gripă porcină din China a crescut miercuri la 101, după ce alţi 12 pacienţi testaţi s-au dovedit a fi infectaţi cu virusul originar din Mexic.

O spirală a îmbolnăvirilor cu A (H1N1) se înregistrează şi în Australia, unde luni erau confirmate 1000 de cazuri, iar marţi după-amiază numărul lor sărise la 1211. Noi cazuri de infecţii s-au înregistrat în Hong Kong, Coreea de Sud, Noua Zeelandă şi Thailanda.

Ultimul bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) arată că virusul de origine porcină a îmbolnăvit peste 26.500 de persoane şi a provocat moartea a 140 de oameni. Cele mai multe cazuri s-au înregistrat în America de Nord, dar creşteri dramatice au apărut în ultimele zile şi în Europa.

OMS a indicat că o creştere atât de pronunţată a numărului infecţiilor cum a fost cea din Australia, într-un timp atât de scurt (nici 24 de ore), ar putea determina autorităţile medicale să declare prima pandemie de gripă din ultimii 41 de ani. AGERPRES/(Andrei Vălan)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Noul virus gripal A (H1N1) ar putea fi o eroare de laborator, potrivit unui cercetător australian Canberra, 21 mai /Agerpres/ - Noul virus gripal A (H1N1) ar putea să se fi dezvoltat în laborator dintr-o eroare umană, susţine omul de ştiinţă australian Adrian Gibbs, care a colaborat la cercetările care au dus la dezvoltarea de către grupul farmaceutic elveţian Roche a antiviralului Tamiflu, relatează...
Medicii, sfătuiţi să recomande Tamiflu pentru femeile însărcinate infectate cu virusul H1N1 Atlanta, 21 mai /Agerpres/ - Autorităţile medicale americane recomandă medicilor să prescrie Tamiflu în cazul femeilor însărcinate infectate cu virusul gripei porcine, H1N1, riscul reprezentat de acest virus fiind considerat mai mare decât cel pe care medicamentul Tamiflu al putea să-l aibă asupra fătului...
Un nou caz de gripă cu virusul A/ H1N1 Bucureşti, 1 iulie /Agerpres/ - Încă un caz de gripă A/ H1N1 a fost depistat de reţeaua de supraveghere a bolilor transmisibile, informează vineri un comunicat transmis AGERPRES de Ministerul Sănătăţii.
Copil de nouă ani, infectat cu virusul AH1N1 Ploieşti, 30 iunie /Agerpres/ - Un copil de nouă ani, din Ploieşti, venit la sfârşitul săptămânii trecute din Canada, a fost diagnosticat, miercuri, cu virusul AH1N1, acesta fiind primul caz din Prahova.
Apel la acţiune comună împotriva pandemiei de gripă Bucureşti, 30 iunie /Agerpres/ – Compania Sanofi Aventis a donat Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) 100 de milioane de doze de vaccin antigripal, pentru a ajuta ţările în curs de dezvoltare să poată face faţă pandemiei de gripă, a declarat Christopher A. Viehbacher, director executiv al Sanofi Aventis...
Un nou caz de infectare cu virusul gripal AH1N1 Bucureşti, 23 iunie /Agerpres/ - Un nou caz de infectare cu virusul gripal AH1N1 a fost depistat de reţeaua de supraveghere a bolilor transmisibile, informează un comunicat al Ministerului Sănătăţii, remis, joi, AGERPRES.