Cele mai citite
 


20 de ani de închisoare în cazul fetuşilor descoperiţi într-un templu din Bangkok
vineri, 28 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un salariat al templului din Bangkok în care s-au găsit în luna noiembrie 2 002 fetuşi, proveniţi de la avorturi ilegale, a fost condamnat joi la 20 de ani de închisoare, au anunţat surse judiciare, citate de AFP.
Suchart Phumee, 38 de ani, salariat la pompele funebre ale templului budist Phai Ngern, a fost condamnat de un tribunal din capitala thailandeză pentru că a ascuns fetuşi, ajutând astfel clinici particulare care efectuează avorturi ilegale. El a fost condamnat la patru luni de închisoare pentru fiecare fetus, 8 008 luni (667 ani). Pedeapsa a fost redusă la jumătate - 4 004 luni, după ce acuzatul a pledat vinovat, a precizat procurorul. Cele două capete de acuzare pentru care a fost inculpat erau pasibile fiecare de maxim zece ani de închisoare; prin urmare, el va fi închis 20 de ani. Procesul unui alt salariat al templului, care neagă acuzaţiile, a fost amânat.

Macabra descoperire a fetuşilor a şocat Thailanda, ţară în care avortul este ilegal, în afara cazului în care copilul este rezultatul unui viol sau dacă sarcina pune în pericol sănătatea fizică sau mentală a mamei. Asociaţiile de apărare a drepturilor femeilor, luând în considerare pericolele care pot apărea din cauza avorturilor clandestine pe care le fac persoane necalificate sau sunt practicate în condiţii de igienă precare, cer o lege mai permisivă. Guvernul a respins însă aceste cereri.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, care nu dispune de statistici oficiale, în ţară se fac anual circa 200 000 de avorturi, dar unele organizaţii spun că ar fi vorba de 300 000 - 400 000 de cazuri.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
India: Un tribunal refuză să autorizeze avortul în cazul unei adolescente victimă a unui viol Un tribunal indian i-a refuzat unei adolescente de 14 ani însărcinate în peste cinci luni dreptul la avort după ce a fost violată de către un medic în statul Gujarat, a anunţat vineri avocatul victimei, citat de AFP.
Prahova: Fostul şef al Secţiei de Ginecologie a Spitalului Câmpina, trimis în judecată pentru mită şi avorturi ilegale Fostul şef al Secţiei Obstetrică Ginecologie din cadrul Spitalului Municipal Câmpina, medicul Ion Nica, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, fiind acuzat de luare de mită, primire de foloase necuvenite, provocarea ilegală a avortului şi fals intelectual...
Vaslui: Doctoriţele acuzate de de avorturi ilegale, luare de mită şi internări fictive, arestate preventiv Magistraţii Curţii de Apel Iaşi au decis, miercuri, arestarea preventivă a doctoriţelor Simona Botez şi Doina Andrei, de la Secţia de Obstetrică - Ginecologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui, acuzate de avorturi ilegale, luare de mită şi internări fictive.
Peste 340 de fetuşi decoperiţi într-un templu din Thailanda Bangkok, 16 nov /Agerpres/ - Peste 340 de fetuşi umani, care ar putea proveni de la diferite clinici de avort ilegale din Thailanda, au fost descoperiţi într-un templu budist din centrul Bangkokului, a anunţat marţi un responsabil al poliţiei thailandeze, citat de AFP.
Peste 340 de fetuşi decoperiţi într-un templu din Thailanda Bangkok, 16 nov /Agerpres/ - Peste 340 de fetuşi umani, care ar putea proveni de la diferite clinici de avort ilegale din Thailanda, au fost descoperiţi într-un templu budist din centrul Bangkokului, a anunţat marţi un responsabil al poliţiei thailandeze, citat de AFP.
În materie de avorturi, Marea Britanie ar trebui să studieze cazul României (director executiv BPAS) Femeile mor încă din cauza interdicţiei de a face avort, care ar trebui să fie considerată tot atât de perversă şi arhaică pe cât au fost şi restul politicilor lui Ceauşescu, apreciază Ann Furedi, director executiv al British Pregnancy Advisory Service /BPAS/, semnatara unui articol publicat miercuri...