Cele mai citite
 


Vâlcea: Mănăstirea Bistriţa a primit spre administrare un complex imobiliar al Asociaţiei Naţionale a Surzilor
vineri, 28 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un complex imobiliar de pe teritoriul comunei Costeşti, aflat într-o stare avansată de degradare, care aparţinea Asociaţiei Naţionale a Surzilor, a fost cedat joi spre administrare Arhiepiscopiei Râmnicului - Mănăstirea Bistriţa.
Potrivit lui Ion Câlea, preşedintele CJ Vâlcea, în anul 2001, imobilele respective au fost transferate pe baza unui proiect în valoare de 194 030 Euro pentru o perioada de 30 de ani Asociaţiei Naţionale a Surzilor.
'Prin acel proiect se dorea desfăşurarea unor activităţi specifice persoanelor cu handicap auditiv. Se dorea crearea unor ateliere protejate ca formă de terapie ocupaţională pentru tinerii surzi de peste 18 ani în vedere recuperării şi formării lor socio-profesionale. Din păcate, din acest proiect nu s-au realizat decât reparaţiile la grupul alimentar.Demersurile făcute de Asociaţia Surzilor pe la diferite instituţii pentru a găsi finanţare nu au dat nici un rezultat, iar imobilele au ajus azi în ultimul hal. S-a furat tot ce s-a putut', a precizat Ion Câlea.
Mănăstirea Bistriţa este cunoscută pentru parteneriatele pe care le are cu Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului, în complexul monahal de la Costeşti funcţionând un centru pentru persoanele de vârsta a treia, un centru medical pentru persoanele cu dizabilităţi şi o şcoală pentru copii cu handicap.
Patrimoniul preluat de Mănăstirea Bistriţa de la Asociaţia Naţională a Surzilor include o cantină, un cămin cu 32 de apartamente, o centrală termică şi un teren în suprafaţă de 4 965, 71 mp.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vâlcea: Centru medical de Recuperare Neuromotorie, inaugurat la Drăgăşani Primăria Drăgăşani a inaugurat joi un Centru de Recuperare Neuromotorie de tip ambulatoriu, în urma unui proiect european în valoare de 3.216.479,40 lei.
Vâlcea: Un cămin de bătrâni din comuna N. Bălcescu, preluat de DGASPC Un cămin de bătrâni construit în comuna Nicolae Bălcescu a fost preluat luni de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Vâlcea, a declarat pentru AGERPRES directorul instituţiei, Nicolae Badea.
Vâlcea: Proiect de recuperare de 4 milioane de euro pentru copii cu dizabilităţi Un număr de 50 de copii cu dizabilităţi din Râmnicu Vâlcea vor intra în următorii trei ani într-un program de recuperare medicală finanţat din fonduri europene în valoare de peste 3,9 milioane de euro.
Finanţare europeană de aproape 19,3 milioane lei pentru integrarea profesională a persoanelor cu dizabilităţi Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial 'Dezvoltarea Resurselor Umane' (POSDRU), cofinanţează cu aproximativ 19,299 milioane lei construirea unei reţele de reabilitare şi integrare profesională a persoanelor cu dizabilităţi, proiect derulat de Asociaţia Handicapaţilor Somatici din...
Vâlcea: DGASPC a primit în administrare un cămin de bătrâni construit de autorităţile locale din comuna Nicolae Bălcescu Un cămin de bătrâni, construit în comuna vâlceană Nicolae Bălcescu, a fost transferat, miercuri, prin hotărâre a Consiliului Judeţean Vâlcea, în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului (DGASPC) Vâlcea.
Braşov: Centru de Recuperare pentru Copilul cu handicap, inaugurat la Brădet Unul dintre cele mai moderne Centre de Recuperare pentru Copilul cu handicap, aflat în incinta Centrului de Reabilitare Şcolară Brădet din Braşov, de care vor beneficia aproximativ 200 de copii şi tineri din zonă, a fost inaugurat miercuri, se precizează într-un comunicat transmis AGERPRES de Direcţia...