Cele mai citite
 


Peste 5.000 de paciente cu fibrom uterin, tratate prin embolizare
joi, 27 ianuarie 2011   ::   1 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 27 ian /Agerpres/ - Terapia fibroamelor uterine prin embolizare se face, în prezent, în Europa, în 167 de spitale, iar dintre acestea patru sunt în România.
Un raport recent al Societăţii Europene de Radiologie Intervenţională a indicat două centre europene cu un volum foarte mare de cazuri, respectiv 500 de cazuri pe an. Dintre acestea unul se află în Franţa şi celălalt în Bucureşti, la Spitalul Universitar, unde tehnica este utilizată de dr. Rareş Nechifor şi dr. Bogdan Dorobăţ de aproape nouă ani, timp în care au fost tratate peste 5.000 de paciente cu fibrom uterin.
'Avem o experienţă foarte bogată. În prezent, protocolul nostru este unul rafinat, adaptat fiecărui caz în parte. Folosim abordul brahial ceea ce face ca pacienta să nu fie imobilizată la pat, să se poată mişca imediat după intervenţie. Timpul mediu de scopie este de numai trei minute, de patru-cinci ori mai mic decât cel din centrele cu mai puţină experienţă. Am ajuns la această performanţă printr-un efort constant, atât profesional, de a oferi un tratament modern, de cea mai bună calitate, cât şi unul de informare şi de dezvoltare a colaborării cu medicii ginecologi, cei care trebuie să-l cunoască pentru a putea recomanda acest tratament', a declarat joi, pentru AGERPRES, dr. Rareş Nechifor.
Acesta a menţionat că în centrul de la Spitalul Universitar vin din ce în ce mai multe paciente din străinătate, în principal românce, dar nu numai, datorită diferenţelor mari de preţ şi a duratei de aşteptare. Vin cazuri din Italia, Spania, Irlanda, Maroc, Tunisia, Ungaria, Republica Moldova.
Fibromul uterin este o afecţiune frecventă care afectează peste 30% dintre femei.
Tratamentul obişnuit este cel chirurgical de scoatere a uterului, operaţie numită histerectomie. Operaţia nu este simplă şi nici lipsită de riscuri. De aceea multe femei refuză operaţia sau o amână atât cât se poate.
În lume, metoda de embolizare se practică de peste 10 ani. Ea permite tratamentul fibroamelor fără operaţie şi fără scoaterea uterului. Procedura constă într-o înţepătură la nivelul mâinii.
'Prin acel loc medicul pătrunde într-o arteră şi 'navighează' prin interiorul vaselor de sânge până la nivelul uterului. Acolo astupă vasele de sânge care alimentează fibromul. Acesta intra într-un proces de involuţie şi se resoarbe treptat, în câteva luni. Pacienta este trează pe toată durata intervenţiei, iar în spital se stă doar o noapte', a explicat dr. Rareş Nechifor. AGERPRES
Notare
Comentarii
de katy
daca totul e asa cum se spune in articol e super.in 2004 am pierdut o sarcina din cauza unui fibrom,dupa care am ajuns la o operatie ,,miomectomie'' de extirpare a fibromului.in acel moment mi s-a spus ca e totul ok ca nu mai sunt probleme si ca dupa o perioada pot duce o sarcina pana la final,dar din pacate nu a fost asa.in 2010 am ramas din nou insarcinata dar dupa numai 7saptamani am pierdut din nou sarcina.diagnosticul si de aceasta data a fost acelasi ca cel de acum 7ani.sarcina oprita in evolutie.motivul;fibrom.nu mai vreau sa trec iarasi print-o operatie si mi-as dori nespus un copil.daca aceasta interventie e asa cum se spune poate mi-ar fi de folos.cine stie?

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Caz incredibil in Romania: Operata laparoscopic de fibrom uterin gigant, pacienta a ramas insarcinata la doar doua luni dupa interventie Aproximativ 25% dintre femeile cu varsta cuprinsa intre 35 si 40 de ani sufera de fibrom uterin, conform studiului realizat de catre Colegiul American de Obstetrica si Ginecologie, iar pana la varsta de 50 ani peste 80% dintre femei ajung sa dezvolte fibroame uterine.
Operatia laparoscopica - sansa de a fi mama dupa diagnosticul cu fibrom uterin Fibroamele uterine sunt o afectiune frecvent intalnita in cazul femeilor cu varste cuprinse intre 35 si 40 de ani. Aproape 25% dintre acestea manifesta o astfel de afectiune, iar procentul creste pana la 40% in cazul femeilor aflate in jurul a 50 de ani, conform unui studiu realizat de catre...
Consultaţii gratuite pentru femeile diagnosticate sau suspecte de fibrom uterin Pacientele diagnosticate sau având suspiciune de fibrom uterin pot beneficia de consultaţii gratuite cu prilejul seminarului ''Terapia fibroamelor uterine'', care va avea loc joi, la Centrele de Excelenţă ARES.
RETROSPECTIVÃ 2015 Cardul de sănătate şi terapia fără interferon, principalele noutăţi în sistemul de sănătate Bucureşti, 22 dec /Agerpres /- Implementarea cardului de sănătate, introducerea terapiei interferon free şi a unor noi medicamente pe lista de compensate, precum şi modificarea contractului-cadru au fost principalele noutăţi aduse sistemului de sănătate în 2015.
40% dintre femei dezvoltă fibrom uterin până la 35 de ani, susţin specialiştii Aproape 40% dintre femeile cu vârste până în 35 de ani dezvoltă fibrom uterin, procentul crescând până la 70% în rândul femeilor aflate în jurul a 50 de ani, au relevat marţi preşedintele Societăţii Române de Obstetrică-Ginecologie, Florin Stamaţian, şi directorul Spitalului Clinic Filantropia, Gheorghe...
România - pe harta mondială a chirurgiei oncoginecologice: 5% dintre intervențiile de tratament conservator pentru cancerul de col uterin din lume se realizează la noi în țară, fără nicio complicație sau recidivă a bolii. 8 din 52 de femei operate prin această intervenție, în România, au decis să aibă copii și au dus sarcina la termen în condiții perfect...