Cele mai citite
 


Suceava: Primul caz de gripă nouă în judeţ
joi, 27 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Suceava, 27 ian /Agerpres/ - Primul caz de gripă nouă din acest an, la Suceava, a fost confirmat la un bărbat de 40 de ani, din municipiul Suceava, care se află sub supraveghere medicală la domiciliu, a informat, joi, purtătorul de cuvânt al DSP Suceava, Adrian Popescu.
Popescu a precizat că s-a confirmat primul caz de infecţie cu virus gripal AH1N1, pacientul nefiind vaccinat antigripal anterior, iar forma uşoară a bolii nu a necesitat internarea pacientului, acesta fiind tratat la domiciliu.
Purtătorul de cuvânt al DSP Suceava a precizat că principala măsura de prevenţie este vaccinarea antigripală, care se desfăşoară prin cabinetele medicilor de familie.
Popescu a menţionat că acest caz a apărut pe fondul creşterii numărului de infecţii acute respiratorii, săptămâna trecută fiind înregistrate la medicii de familie din judeţ peste 3.200 viroze.
În sezonul rece trecut, în judeţul Suceava s-au înregistrat peste 200 de cazuri de gripă nouă şi mai mult de zece decese. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Suceava: Încă şase cazuri de gripă nouă în judeţ Institutul Cantacuzino Bucureşti a confirmat prezenţa virusului pandemic în cazul a încă şase persoane din judeţul Suceava, una dintre acestea fiind internată în secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului de Urgenţă 'Sfântul Ioan cel Nou' Suceava.
Suceava: Trei gravide cu gripă nouă în ultimele 24 de ore Ministerul Sănătăţii a confirmat în ultimele 24 ore 11 cazuri de gripă nouă la persoane din judeţul Suceava, dar DSP Suceava a precizat că pentru probele trimise la Institutul Cantacuzino s-a confirmat prezenţa virusului A/H1N1 la nouă persoane.
Dozele de vaccin distribuite de DSP Suceava sunt produse în Olanda şi nu au dat reacţii adverse Dozele de vaccin antigripal distribuite în judeţ, prin Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava, sunt produse de o firmă olandeză şi autorizate de Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale (ANMDM), a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al DSP Suceava, Adrian Popescu.
Suceava: Al zecelea deces prin gripă nouă, confirmat Directorul DSP Suceava, Alexandru Lăzăreanu, a declarat, vineri, că va organiza centre de vaccinare pentru populaţie în policlinicile şi spitalele ce au secţii de boli infecţioase, unde vor fi vaccinaţi cu precădere cei care nu au asigurări de sănătate.
Arad: Alte patru cazuri de gripă nouă, confirmate în judeţ Alte patru cazuri de îmbolnăvire de gripă nouă cu AH1N1 au fost confirmate marţi în judeţul Arad, astfel că numărul total a ajuns la 96, în ultimele şapte zile fiind înregistrate 15 cazuri noi de îmbolnăvire.
Gripa nouă a cauzat al şaselea deces în judeţul Suceava Judeţul Suceava a înregistrat al şaselea caz de deces cauzat de gripa nouă.