Cele mai citite
 


Hunedoara: Conservatorii consiliază pensionarii nemulţumiţi de reţinerile pentru sănătate
joi, 27 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Deva, 27 ian /Agerpres/ - Filiala judeţeană Hunedoara a Partidului Conservator (PC), în colaborare cu Fundaţia pentru Apărarea Cetăţenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS), va asigura, începând de joi, asistenţa juridică necesară pensionarilor care se consideră nedreptăţiţi de reţinerea contribuţiei de 5,5% din pensie pentru asigurările de sănătate.
Conservatorii consideră că funcţionarii Casei de Pensii au greşit atunci când au aplicat formula de calcul pentru toată pensia, apreciind că aceasta ar fi trebuit să includă doar suma de bani care depăşeşte valoarea de 740 de lei.
'Noi credem că s-a făcut o greşeală, deoarece OUG 117/2010 spune că baza de calcul a contribuţiei de asigurări sociale de sănătate o reprezintă veniturile din pensii ce depăşesc 740 de lei. De asemenea, din aplicarea cotei de contribuţie nu poate rezulta o pensie netă mai mică de 740 de lei', a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, preşedintele PC Hunedoara, Petru Mărginean.
El a spus că pensionarii care consideră că sunt nedreptăţiţi şi doresc să dea în judecată Casa de Pensii Hunedoara se pot adresa juriştilor de la sediul PC din Deva. Aici a fost pregătit un formular de plângere prealabilă adresat conducerii Casei de Pensii Hunedoara prin care se solicită recalcularea sumelor reţinute pentru asigurările de sănătate.
În cazul în care instituţia nu va oferi un răspuns favorabil în termen de 30 de zile, pensionarii vor fi îndrumaţi să se judece cu Casa de Pensii, consultanţa juridică fiind asigurată gratuit de FACIAS. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Hunedoara: Conturile Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, blocate din cauza concediilor medicale ale minerilor Conturile Casei Judeţene de asigurări de sănătate (CJAS) Hunedoara au fost blocate de o firmă de executare silită pentru că instituţia nu ar fi achitat toţi banii necesari pentru concediile medicale ale minerilor din Valea Jiului, pe o perioadă de trei ani.
Hunedoara: Complexul Energetic a pierdut procesul cu Casa Judeţeană de Pensii Complexul Energetic Hunedoara (CEH) a pierdut, joi, procesul cu Casa Judeţeană de Pensii Hunedoara şi trebuie să achite în contul acesteia peste 120.000 de lei, bani destinaţi fondului de accidente de muncă şi boli profesionale.
Hunedoara: Asistenta medicală care şi-a aruncat bebeluşul la gunoi a fost arestată preventiv Asistenta medicală din Petroşani care şi-a omorât fetiţa aruncând-o la gunoi imediat după ce a născut-o a fost arestată preventiv pentru o perioadă de 30 de zile, ea fiind acuzată de infracţiunea de omor calificat asupra unui membru al familiei, potrivit deciziei luate marţi de judecătorii de la Tribunalul...
Hunedoara: Asistentă medicală anchetată pentru uciderea propriului bebeluş O asistentă medicală de la spitalul din Petroşani este anchetată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara pentru infracţiunea de omor calificat comis asupra unui membru de familie deoarece în noaptea de Anul Nou a născut o fetiţă care a murit după ce a fost aruncată într-un container...
Hunedoara: Medicii de familie consultă gratuit Medicii de familie din judeţul Hunedoara consultă gratuit pe toţi pacienţii care vin la cabinetele medicale, chiar dacă nu a fost semnat noul contract-cadru cu Casa de Asigurări de Sănătate, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, preşedintele Societăţii de Medicină Generală-Medicină de Familie...
Conducerea SJU Alba Iulia ia în calcul acţionarea în judecată a Hexi Pharma dacă firma va fi găsită vinovată Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Alba Iulia, Nicoleta Coşarcă, a susţinut, marţi, într-o conferinţă de presă, că va acţiona în judecată compania Hexi Pharma dacă aceasta va fi găsită vinovată în scandalul dezinfectanţilor şi că îi va consilia şi pe pacienţi să facă acelaşi lucru.