Cele mai citite
 


OMS prognozează 'între un an şi doi ani' de pandemie
miercuri, 17 iunie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Gripa porcina
 

Geneva, 17 iunie /Agerpres/ - Virusul gripei procine ”va circula în lumea întreagă între un an şi doi ani”, a declarat joi directorul general adjunct al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), dr. Keiji Fukuda, la puţin timp după anunţarea instituirii gradului şase de alertă pandemică, ce coincide cu declararea primei pandemii a secolului, relatează AFP.

Virusul A/H1N1 ”va circula în lumea întreagă între un an şi doi ani şi va contamina oamenii ca o pandemie”, a explicat nr. 2 al OMS, dr. Keiji Fukuda, în cadrul unei conferinţe de presă.

”Răspunsul nostru trebuie să fie flexibil şi vom supraveghea foarte atent” evoluţia pandemiei, a subliniat dr. Fuikuda, precizând că dacă OMS va sesiza o ameliorare a situaţiei ”statele vor fi anunţate”.AGERPRES/(Florin Ştefan)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Noul virus gripal A (H1N1) ar putea fi o eroare de laborator, potrivit unui cercetător australian Canberra, 21 mai /Agerpres/ - Noul virus gripal A (H1N1) ar putea să se fi dezvoltat în laborator dintr-o eroare umană, susţine omul de ştiinţă australian Adrian Gibbs, care a colaborat la cercetările care au dus la dezvoltarea de către grupul farmaceutic elveţian Roche a antiviralului Tamiflu, relatează...
Medicii, sfătuiţi să recomande Tamiflu pentru femeile însărcinate infectate cu virusul H1N1 Atlanta, 21 mai /Agerpres/ - Autorităţile medicale americane recomandă medicilor să prescrie Tamiflu în cazul femeilor însărcinate infectate cu virusul gripei porcine, H1N1, riscul reprezentat de acest virus fiind considerat mai mare decât cel pe care medicamentul Tamiflu al putea să-l aibă asupra fătului...
Un nou caz de gripă cu virusul A/ H1N1 Bucureşti, 1 iulie /Agerpres/ - Încă un caz de gripă A/ H1N1 a fost depistat de reţeaua de supraveghere a bolilor transmisibile, informează vineri un comunicat transmis AGERPRES de Ministerul Sănătăţii.
Copil de nouă ani, infectat cu virusul AH1N1 Ploieşti, 30 iunie /Agerpres/ - Un copil de nouă ani, din Ploieşti, venit la sfârşitul săptămânii trecute din Canada, a fost diagnosticat, miercuri, cu virusul AH1N1, acesta fiind primul caz din Prahova.
Apel la acţiune comună împotriva pandemiei de gripă Bucureşti, 30 iunie /Agerpres/ – Compania Sanofi Aventis a donat Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) 100 de milioane de doze de vaccin antigripal, pentru a ajuta ţările în curs de dezvoltare să poată face faţă pandemiei de gripă, a declarat Christopher A. Viehbacher, director executiv al Sanofi Aventis...
Un nou caz de infectare cu virusul gripal AH1N1 Bucureşti, 23 iunie /Agerpres/ - Un nou caz de infectare cu virusul gripal AH1N1 a fost depistat de reţeaua de supraveghere a bolilor transmisibile, informează un comunicat al Ministerului Sănătăţii, remis, joi, AGERPRES.