Cele mai citite
 


Ministrul Sănătăţii: Rezidenţiatul din acest an - cel mai probabil pe 20 noiembrie
joi, 27 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Iaşi, 27 ian /Agerpres/ - Examenul de rezidenţiat va avea loc în acest an, cel mai probabil, pe data de 20 noiembrie şi va fi organizat descentralizat pe fiecare din cele şase centre universitare de medicină din ţară, a afirmat, joi, la Iaşi, ministrul Sănătăţii, Attila Cseke.
Aflat la Iaşi pentru a participa la o întâlnire organizată de Asociaţia Universităţilor de Medicină şi Farmacie din România, ministrul Attila Cseke a precizat că principiile organizării examenului de rezidenţiat vizează elaborarea unei metodologii unice de concurs, care vor fi supuse dezbaterii, pe site-ul Ministerului Sănătăţii, începând de săptămâna viitoare.
'Am discutat despre organizarea examenului de rezidenţiat de anul acesta, pe care dorim să-l programăm pe 20 noiembrie, cu o organizare descentralizată în cele şase oraşe universitare tradiţionale în domeniul medicinii - Iaşi, Bucureşti, Cluj, Craiova, Timişoara şi Târgu Mureş. (...) Important este de reţinut că, deşi examenul este descentralizat, acesta se va desfăşura pe baza unei bibliografii unice indiferent unde se desfăşoară examenul sau unde se prezintă studentul sau medicul. Din punctul nostru de vedere este un pas înainte', a precizat ministrul.
El a admis că, deşi universităţile de medicină din ţară au capacitatea de a organiza desfăşurarea în bune condiţii a examenului de rezidenţiat, personal şi-ar dori ca astfel de concursuri să se desfăşoare la nivelul fiecărui spital în parte, aşa cum se procedează în clinicile din străinătate.
'Nu vă ascund că, la un moment dat, undeva într-o perspectivă mai largă, în câţiva ani de zile, ar trebui să ajungem, în viziunea mea, dar cred că şi rectorii sunt de acord, ca rezidenţiatul să se desfăşoare la nivelul spitalului care doreşte să lucreze cu rezidenţii, aşa cum este în multe alte state europene, pentru că trebuie, oarecum, să responsabilizăm şi spitalul nu numai centrul universitar', a spus ministrul, care a arătat că o astfel de idee ar putea fi implementată în aproximativ doi ani. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Rezidenţiatul se desfăşoară descentralizat în şase centre universitare Examenul de rezidenţiat se desfăşoară duminică descentralizat în centrele universitare din Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara, la concurs fiind înscrişi 5.025 de absolvenţi ai universităţilor de medicină şi farmacie.
Cluj: A fost lansată ediţia în limba română a volumului 'Book des ECN' Ediţia în limba română a volumului "Book des ECN" - apărut în Franţa sub coordonarea lui Laurent Karila - şi care va constitui bibliografia unică pentru examenul de rezidenţiat, începând cu anul 2012, a fost lansată, vineri, la Universitatea de Medicină şi Farmacie "Iuliu Haţieganu" din Cluj-Napoca,...
Ministerul Sănătăţii va organiza pe 17 noiembrie concurs de intrare în rezidenţiat Ministerul Sănătăţii va organiza concursul naţional de intrare în rezidenţiat pe post şi rezidenţiat pe loc în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie la data de 17 noiembrie, concursul urmând a se desfăşura în centrele universitare Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş, Timişoara...
UMF Târgu Mureş, desemnată de MS să organizeze un examen de rezidenţiat după tematica din 2015 Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş a anunţat luni, pe site-ul propriu, că în urma discuţiilor purtate cu ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, a fost desemnată să organizeze în această primăvară examenul de admitere la rezidenţiat după tematica din 2015.
Examenul de rezidenţiat - pe 20 noiembrie; înscrierea candidaţilor - între 14 şi 28 octombrie Sesiunea 2016 a examenului naţional de rezidenţiat va avea loc pe data de 20 noiembrie, înscrierea candidaţilor urmând a se face în perioada 14 - 28 octombrie, la sediile direcţiilor judeţene de sănătate publică şi a municipiului Bucureşti.
Peste 5500 de candidaţi vor concura pe 3909 locuri şi posturi la rezidenţiat, pe 23 noiembrie Un număr de 5661 de candidaţi vor participa, pe 23 noiembrie, la concursul naţional de rezidenţiat în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie, organizat de Ministerul Sănătăţii în centrele universitare Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara, pe cele 3909 locuri şi posturi...