Cele mai citite
 


Covasna: Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate a deblocat plata medicamentelor
joi, 27 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Sfântu Gheorghe, 27 ian/Agerpres/ - Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CAS) Covasna a reluat, joi, plata restanţelor pentru medicamentele gratuite şi compensate eliberate de farmacii.
Preşedintele CAS Covasna, Forro Bela, a informat, printr-un comunicat de presă, remis joi AGERPRES, că instituţia pe care o conduce va plăti farmaciilor 3.393.000 de lei, reprezentând contravaloarea reţetelor onorate în luna martie a anului trecut.
Forro Bela menţionează, de asemenea, că, potrivit prevederilor bugetare, deschiderea de credite pentru serviciile farmaceutice a fost, la începutul acestui an, de 10.717.000 de lei, defalcată pe lunile martie, aprilie şi mai 2010, prin urmare vor fi achitate progresiv şi celelalte debite.
Anunţul conducerii CAS vine la numai două zile după ce farmaciştii din judeţul Covasna au ameninţat că vor sista eliberarea medicamentelor gratuite şi compensate începând cu data de 7 februarie.
Marţi, conducerea Colegiului Farmaciştilor Covasna a adresat o petiţie Ministerului Sănătăţii, Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi Ministerului Finanţelor în care menţionează că datoriile pentru medicamente au ajuns la 11 milioane de lei şi depăşesc 340 de zile.
'Pentru că nu-şi primesc banii, farmaciile cu circuit deschis din judeţ sunt în imposibilitatea de a-şi plăti furnizorii, respectiv distribuitorii de medicamente. Gama de medicamente din farmacii se reduce pe zi ce trece din cauza blocajului instituit de furnizori asupra farmaciilor cu datorii excesive, iar farmaciile sunt penalizate pentru fiecare zi întârziere la plată ori sunt chemate în instanţa de judecată', se arată în memoriul semnat de preşedintele Colegiului, Nagy Andras.
În documentul citat se mai spune că farmaciile sunt nevoite să plătească lunar TVA şi impozit pe profit pentru facturi neachitate, prin urmare farmaciştii solicită Ministerului Finanţelor ca, până la stingerea arieratelor, să suspende aceste plăţi, subliniind că farmaciile funcţionează din punct de vedere comercial ca orice SRL sau SA din ţară. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Covasna: Farmaciile somează CAS să plătească restanţele pentru medicamentele gratuite şi compensate Conducerea Colegiului Farmaciştilor Covasna somează Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) să achite, până pe 7 martie, restanţele pentru medicamentele gratuite şi compensate, avertizând că, după această dată, va fi sistată eliberarea acestora.
Covasna: Farmaciile ameninţă că vor sista eliberarea medicamentelor gratuite şi compensate Sfântu Gheorghe, 25 ian /Agerpres/ - Farmaciştii din judeţul Covasna ameninţă că vor sista eliberarea medicamentelor gratuite şi compensate începând de luna viitoare, dacă nu vor primi banii pentru reţetele onorate.
Covasna: CJAS achită datoriile pentru medicamentele eliberate în aprilie anul trecut Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Covasna va achita farmaciilor medicamentele gratuite şi compensate eliberate în aprilie anul trecut, după ce farmaciştii au ameninţat că vor sista eliberarea acestora începând cu luna martie.
Covasna: Bannere de protest la farmacii Farmaciile din judeţul Covasna vor afişa bannere de protest împotriva Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) care întârzie să deconteze contravaloarea medicamentelor gratuite şi compensate eliberate pacienţilor pe bază de reţete medicale.
Covasna: CAS deblochează plata datoriilor către farmacii pentru medicamentele eliberate diabeticilor Sfântu Gheorghe, 28 mar/Agerpres/ - Conducerea Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Covasna a anunţat luni că a deblocat plăţile restante către farmaciile din judeţ pentru medicamentele eliberate anul trecut bolnavilor de diabet cuprinşi în Programul naţional de sănătate.
Timiş: Casa Judeţeană de Sănătate încheie anul fără datorii către furnizorii de servicii Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Timiş a încheiat decontarea facturilor către furnizorii de servicii farmaceutice cu care se află în relaţie contractuală, în valoare de peste 26.000.000 de lei, sumă care reprezintă contravaloarea reţetelor compensate şi gratuite eliberate de farmacii în primele...