Cele mai citite
 


Bistriţa-Năsăud: Bărbat cu gripă AH1N1, în stare gravă la spital
joi, 27 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bistriţa, 27 ian /Agerpres/ - Un bărbat de 53 de ani din comuna Măgura Ilvei, judeţul Bistriţa-Năsăud, este internat în stare gravă în spital, fiind infectat cu virusul AH1N1, potrivit datelor comunicate joi AGERPRES de purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa, Gabriela Remeş.
Bărbatul a ajuns la spital pe 21 ianuarie, fiind internat la secţia de boli infecţioase cu diagnosticul pneumonie acută, insuficienţă respiratorie, insuficienţă cardiacă şi obezitate. Pentru că starea pacientului s-a agravat, acesta a fost mutat la secţia de terapie intensivă.
Probele trimise la Institutul Cantacuzino din Bucureşti au confirmat faptul că bărbatul a contractat gripa AH1N1, motiv pentru care s-a dispus izolarea acestuia.
Potrivit directorului adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Bistriţa-Năsăud, Doina Petri, la Institutul Cantacuzino au fost trimise până acum şase probe recoltate de la pacienţi suspicionaţi că suferă de gripă AH1N1, în patru cazuri fiind confirmat acest diagnostic.
Primele trei cazuri au fost confirmate marţi, pacienţii fiind un băiat de 8 ani, un bărbat de 36 de ani şi o femeie de 51 de ani, toţi din municipiul Bistriţa.
Dacă în primele trei cazuri a fost vorba de forme uşoară de gripă AH1N1, în cazul bărbatului de 53 de ani internat la terapie intensivă prognosticul este rezervat. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bistriţa-Năsăud: Primul deces din cauza gripei AH1N1 Un bărbat de 53 de ani din comuna Măgura Ilvei, judeţul Bistriţa-Năsăud, care se afla internat în stare gravă în spital, fiind infectat cu virusul AH1N1, a decedat sâmbătă dimineaţă, în urma complicaţiilor apărute, potrivit datelor comunicate AGERPRES de către directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate...
Bistriţa-Năsăud: Trei cazuri de gripă AH1N1 au fost confirmate în judeţ Bistriţa, 25 ian /Agerpres/ - Trei dintre cei cinci bistriţeni diagnosticaţi săptămâna trecută cu gripă au contractat virusul AH1N1, potrivit unui comunicat de presă postat marţi pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bistriţa-Năsăud, unul dintre pacienţi fiind un băiat de opt ani.
Bistriţa-Năsăud: Botulism confirmat la o femeie de 50 de ani Bistriţa, 8 feb /Agerpres/ - Institutul Cantacuzino din Bucureşti a confirmat, luni, diagnosticul de botulism pus de medicii bistriţeni unei femei de 50 de ani, din municipiul Bistriţa, care a fost internată în urmă cu o săptămână în secţia de boli infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă, însă nu...
Bistriţa-Năsăud: Un nou posibil caz de gripă AH1N1 în judeţ Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Bistriţa-Năsăud a trimis către Institutul Cantacuzino probe recoltate de la o femeie care este suspectă de gripă AH1N1, aceasta fiind internată la secţia contagioase a Spitalului de Urgenţă Judeţean Bistriţa.
Bistriţa-Năsăud: Încă un caz de gripă şi un deces din cauza unei pneumonii, în ultima săptămână O femeie de 63 de ani din judeţul Maramureş, care venise într-o vizită în Bistriţa, a murit la spital după ce s-a îmbolnăvit de pneumonie, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bistriţa-Năsăud, Doina Petri.
Arad: Un al doilea bolnav infectat cu virusul AH1N1 a decedat la SCJU Un al doilea bolnav infectat cu virusul AH1N1 a decedat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Arad, duminică seară, după ce s-a aflat internat timp de o săptămână într-o rezervă a secţiei Anestezie, Terapie Intensivă a spitalului, informează dr Adrian Wiener, purtător de cuvânt al SCJU Arad.