Cele mai citite
 


Iaşi: Ministrul Sănătăţii a transmis condoleanţe familiei deputatei Liana Dumitrescu
joi, 27 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Iaşi, 27 ian /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Cseke Atilla, a transmis, joi, condoleanţe familiei deputatei Liana Dumitrescu, afirmând că boala acesteia a avut un curs rapid.
'Cazul doamnei deputat este un caz tragic, cu o evoluţie, dacă vreţi, fulminantă. Cunosc cazul de miercuri, după ce ea s-a prezentat la Spitalul Elias încă de marţi seara. Cunosc evoluţia atât a pacientei cât şi a tratamentului aplicat. Transmit condoleanţe familiei, mai ales că am cunoscut-o din mandatul anterior', a spus ministrul, în cadrul unei conferinţe de presă.
El a explicat că din informaţiile pe care le deţine în prezent medicii care i-au administrat tratamentul deputatei Liana Dumitrescu au solicitat punctele de vedere ale unor specialişti din străinătate, printre care Preşedintele Societăţii de Neurochirurgie din Franţa precum şi a unor profesori universitari din Viena, care au confirmat la rândul lor evoluţia tragică a cazului.
'Sigur s-a încercat şi s-au pus întrebări privind posibilitatea de transfer în străinătate. Din elementele pe care eu le am, acest transfer nu era posibil. Înţeleg că familia a făcut demersuri şi pe alt plan asupra căruia nu sunt abilitat să mă pronunţ. Va fi, mai mult ca sigur, o expertiză medico-legală care va edifica toate problemele privind evoluţia stării pacientei şi tratamentul aplicat. Este un caz tragic', a spus Cseke Attila.
Deputatul Liana Dumitrescu, 38 de ani, a decedat joi dimineaţa la Spitalul Elias din Capitală.
Ea a fost internată în stare extrem de gravă, ca urmare a unei boli acute vasculare cerebrale cu evoluţie foarte rapidă, de câteva ore.
Preşedintele Societăţii Române de Neurologie, prof. dr. Ovidiu Băjenaru a afirmat că, de-a lungul carierei sale, de peste 30 de ani, a întâlnit numai patru sau cinci astfel de cazuri. Ovidiu Băjenaru a spus că se întâmplă să apără astfel de cazuri cu o evoluţie atât de neprevăzută sub tratament. Prof. Băjenaru a subliniat că diagnosticul a fost corect ca şi tratamentul instituit, confirmate şi în străinătate.
Liana Dumitrescu se afla la cel de-al doilea mandat în Parlamentul României, fiind aleasă deputat din partea Asociaţiei Macedonenilor din România, la 30 noiembrie 2008. Liana Dumitrescu a fost deputat şi în legislatura 2004-2008. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cseke Attila: În sistemul sanitar trebuie instituite reguli care să fie şi respectate - interviu Bucureşti, 7 apr /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a acordat un interviu Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES în care vorbeşte, între altele, despre noile programe naţionale de sănătate, descentralizarea sistemului, problemele de personal, dar şi despre subfinanţarea sistemului sanitar...
Iaşi: Ministrul Sănătăţii susţine că în 2011 va fi finalizat noul Spital de Urgenţe Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat miercuri, în timpul unei vizite la Spitalul Clinic de Urgenţe 'Sf. Ioan' din Iaşi, că în cursul anului viitor vor fi finalizate lucrările la noul spital judeţean.
Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu: Preţul medicamentelor va fi stabilit prin hotărâre de Guvern Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a afirmat, vineri, la Iaşi, că politica de preţuri la medicamentele din România nu va mai fi stabilită prin ordin al ministrului ci prin hotărâre de Guvern.
Cseke Attila: Voi continua introducerea de reguli în sistemul de sănătate (interviu) Ministrul sănătăţii, Cseke Attila, a subliniat, în cadrul unui interviu acordat AGERPRES, că trebuie introduse reguli în sistemul de sănătate, care să fie respectate de toţi. Altfel, sistemul nu se va putea situa la nivelul celor din străinătate, a completat el. Ministrul a vorbit şi despre semnarea...
Ministrul Sănătăţii: Decizia alegerii terenului pentru Spitalul Regional Iaşi va fi una pur tehnică, nu politică Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Iaşi, că amplasamentul viitorului Spital Regional de Urgenţă va fi ales "pur tehnic" şi se speră ca alegerea să fie făcută până la finele lunii octombrie.
Iaşi: Ministrul Sănătăţii anunţă alocarea de fonduri după comasarea spitalelor Sf. Ioan şi Sf. Spiridon Iaşi, 27 ian /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila a declarat, joi, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la Iaşi, că Spitalul Clinic de Urgenţă Sfântul Ioan va fi comasat cu Spitalul 'Sf Spiridon'.