Cele mai citite
 


Primăria Bistriţa, nevoită să renunţe la cei 240 de asistenţi personali
joi, 27 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bistriţa, 27 ian /Agerpres/ - Primăria Bistriţa se vede nevoită să renunţe a mai plăti salariile celor 240 de asistenţi personali ai persoanelor cu handicap de pe raza municipiului, ca urmare a recomandării venite din partea guvernului de a reduce sumele alocate în acest scop.
La începutul acestui an, prin ordin comun al ministrului Administraţiei şi Internelor şi al ministrului Finanţelor Publice, unităţile administrativ teritoriale sunt obligate să se încadreze în limita cheltuielilor de personal fixate şi se recomandă ca, 'în situaţia în care angajatorul nu poate asigura angajarea asistenţilor personali, se acordă indemnizaţia prevăzută, indiferent de opţiunea exprimată'.
Primarul Bistriţei, Ovidiu Creţu, susţine, printr-un comunicat de presă remis joi AGERPRES, că aceste noi condiţii vor face imposibilă acoperirea necesarului de cheltuieli de personal la nivelul primăriei, care depăşeşte 52 de milioane de lei, din care 38 de milioane de lei sunt doar salariile pentru personalul din învăţământul preuniversitar.
'În situaţia în care vom aplica recomandarea făcută, cei 240 de asistenţi personali nu vor mai fi angajaţii instituţiei noastre, iar banii reprezentând ajutorul pentru cei asistaţi vor fi acordaţi direct persoanelor aflate în această situaţie. Chiar dacă am realiza această 'economie', tot am mai înregistra un minus de 1.800.000 de lei, adică am fi în imposibilitatea de a menţine salariile existente la nivelul actual, salarii care oricum au suferit diminuări importante în ultimul an. Aş da un singur exemplu în acest sens: peste 75% din angajaţii Primăriei municipiului Bistriţa au salarii care se situează sub 1.000 lei pe lună', se arată în comunicat.
Primarul Ovidiu Creţu apreciază drept 'inoportună şi nedreaptă stabilirea acestui plafon, o imixtiune în autonomia administrativă' şi consideră că aceste noi prevederi legislative 'se află la limita legalităţii, cu atât mai mult cu cât pe parcursul anului trecut au fost emise acte normative care vizau reduceri salariale şi de personal'.
Potrivit repartizării pe unităţi administrativ-teritoriale a sumelor defalcate din unele venituri ale bugetului de stat pe anul 2011, întocmite de Ministerul Finanţelor, celor 62 de primării din judeţul Bistriţa-Năsăud le revin aproximativ 132 de milioane de lei, din care 118.407.000 de lei pentru acoperirea salariilor personalului din învăţământ, iar 10.439.000 de lei pentru finanţarea drepturilor asistenţilor personali ai persoanelor cu handicap grav şi a indemnizaţiilor lunare.
Din aceşti bani, 42,373 milioane de lei au fost alocate municipiului Bistriţa, din care 2,491 milioane pentru asistenţii personali. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Asistenţii personali ai persoanelor cu handicap din Bistriţa au scăpat de suspendarea contractelor Bistriţa, 11 feb /Agerpres/ - Primarul municipiului Bistriţa, Ovidiu Creţu (PSD), a revocat vineri ordinul prin care a suspendat, începând cu 1 februarie, contractele de muncă ale tuturor celor 250 de asistenţi personali ai persoanelor cu handicap plătiţi de municipalitate, după ce, printr-o intervenţie...
Bistriţa-Năsăud: Anchetă în cazul unui tânăr cu handicap grav internat la Beclean, diagnosticat cu fractură de col femural Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPIS) Bistriţa-Năsăud şi Direcţia de Sănătate Publică (DSP) au efectuat un control inopinat la Centrul de recuperare şi reabilitare neuropsihiatrică pentru tineri cu handicap din oraşul Beclean, pentru a stabili care este situaţia unui tânăr de 26...
Bistriţa-Năsăud: Spitalul judeţean de urgenţă plăteşte 24 de paznici şi un peisagist Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa plăteşte din veniturile proprii realizate nu mai puţin de 24 de paznici, 10 fochişti pentru centralele termice şi chiar un peisagist pentru întreţinerea serelor spitalului, potrivit listei de venituri pe luna aprilie afişate pe site-ul acestei unităţi medicale.
Bistriţa-Năsăud: Spitalul de Urgenţă Judeţean nu are unitate de transfuzii autorizată Spitalul de Urgenţă Judeţean din Bistriţa nu are unitate de transfuzii sanguine autorizată, la fel şi spitalul orăşenesc din Năsăud, potrivit datelor comunicate miercuri AGERPRES de şefa Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bistriţa-Năsăud, Anca Andriţoiu.
Bistriţa-Năsăud: Primul centrul de zi pentru autişti, inaugurat oficial Centrul de zi pentru autişti 'Micul prinţ' din Bistriţa şi-a deschis oficial porţile, joi, fiind prima instituţie de acest gen din judeţul Bistriţa-Năsăud, care încearcă să ofere copiilor cu autism terapia de care au nevoie, pentru a putea fi integraţi în societate.
Bistriţa-Năsăud: Angajaţii Spitalului orăşenesc Năsăud au încasat salarii mai mici cu 40% Bistriţa, 17 nov /Agerpres/ - Cei aproximativ 240 de angajaţi ai Spitalului orăşenesc Năsăud s-au trezit cu salariile pe luna octombrie diminuate cu 40%, după ce conducerea unităţii spitaliceşti a decis ca banii primiţi de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Bistriţa-Năsăud să fie folosiţi...