Cele mai citite
 


Gorj: Peste 1.000 de viroze şi pneumonii înregistrate în ultima săptămână
joi, 27 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Târgu-Jiu, 27 ian /Agerpres/ - Aproximativ 1.300 de cazuri de viroze şi pneumonii au fost înregistrate în ultima săptămână la nivelul judeţului, în aceeaşi perioadă fiind raportat şi primul caz de gripă sezonieră din această iarnă.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj, Elena Piţian, numărul cazurilor afecţiunilor respiratorii a crescut comparativ cu perioada precedentă. Din totalul celor 689 de cazuri de viroze înregistrate, cele mai multe au fost la grupele de vârstă 0-4 ani şi 5-14 ani, la ambele categorii fiind înregistrate peste 160 de bolnavi. Un număr de 110 persoane au necesitat internare pentru tratament de specialitate într-un spital. În ceea ce priveşte situaţia pneumoniilor, din totalul celor 601 cazuri înregistrate, cele mai multe au fost la persoanele între 30-64 ani şi copii cu vârsta între 5-14 ani. Şi în acest caz, 155 de persoane au necesitat internare.
'În perioada 18-25 ianuarie a fost raportat şi primul caz de gripă sezonieră din această iarnă. Având în vedere temperaturile scăzute de afară, rugăm oamenii să nu încerce să se trateze să se singuri acasă, ci să se prezinte la medicul de familie sau direct la spital. Până în prezent, nu am avut nicio raportare despre cazuri de gripă nouă, credem că nu vom avea probleme dat fiind şi numărul mare de persoane vaccinate până în prezent. Vaccinul pe care îl avem împotriva gripei are şi tulpina gripei porcine, fapt care duce la crearea imunităţii pentru această gripă. Au imunitate şi cei care s-au vaccinat în 2010 cu noul vaccin, deci incidenţa de contaminare este mai mică şi riscurile sunt mai reduse', a precizat Elena Piţian.
Purtătorul de cuvânt al DSP Gorj a mai menţionat că în ultima săptămână au fost vaccinate contra gripei de sezon 141 de persoane, dintre care 105 cu vârsta de peste 65 ani. În total, de la începutul campaniei de vaccinare, au fost imunizate peste 12.000 de persoane. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gorj: Număr mai mic de viroze şi pneumonii datorită vacanţei preşcolarilor şi şcolarilor Numărul cazurilor de viroze înregistrat în ultima perioadă la nivelul judeţului este în scădere comparativ cu cel din săptămânile anterioare, motivul fiind acela că principala categorie afectată, copiii cu vârsta între 5-14 ani, nu s-a mai aflat în colectivităţi mari, a declarat miercuri, purtătorul...
Gorj: Circa două mii de viroze şi pneumonii înregistrate în ultima săptămână Aproximativ două mii de cazuri de viroze şi pneumonii au fost înregistrate în săptămâna 22-28 februarie la nivelul judeţului Gorj de către reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), numărul crescând cu câteva sute comparativ cu perioada anterioară.
Gorj: Aproximativ 1.300 de viroze şi pneumonii au fost înregistrate în ultima săptămână în judeţ Aproximativ 1.300 de cazuri de viroze şi pneumonii au fost înregistrate în ultima săptămână la spitalele din judeţ, numărul fiind în creştere comparativ cu perioadele anterioare, a declarat marţi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj, Elena Piţian.
Gorj: Peste 1.700 de viroze şi pneumonii înregistrate în ultima săptămână Aproximativ 1.700 de cazuri de viroze şi pneumonii au fost înregistrate în ultima săptămână la spitalele din judeţ, numărul fiind în creştere comparativ cu săptămâna anterioară, a declarat joi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj, Elena Piţian.
Gorj: Peste 600 de cazuri de viroze şi pneumonii înregistrate în ultima săptămână Peste 600 de cazuri de viroze şi pneumonii au fost înregistrate în ultima săptămână la spitalele din judeţ, numărul fiind în scădere comparativ cu perioadele anterioare, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj, Elena Piţian.
Gorj: Circa 1.600 de viroze şi pneumonii înregistrate în ultima săptămână Aproximativ 1.600 de cazuri de viroze şi pneumonii au fost înregistrate în ultima săptămână la spitalele din judeţ, numărul fiind în creştere comparativ cu perioadele anterioare, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj, Elena Piţian.