Cele mai citite
 


Mehedinţi: Medicii de familie, racordaţi la Sistemul Informatic Unic Integrat
joi, 27 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Drobeta-Turnu Severin, 27 ian /Agerpres/ - Casa Judeţeană pentru Asigurări de Sănătate (CJAS) Mehedinţi a lansat, joi, o aplicaţie online prin care instituţiei şi medicilor de familie din teritoriu li se oferă posibilitatea să aibă acces la baza de date a Sistemul Informatic Unic Integrat (SIUI) din sistemul de sănătate din România.
Preşedinta CJAS Mehedinţi, dr. Doina Borugă, a declarat pentru AGERPRES că, prin implementarea acestui program, fiecare din cei aproape 150 de medici de familie pot verifica în timp util, când un pacient se prezintă pentru diagnosticare medicală, dacă acesta are calitatea de asigurat sau nu.
'În funcţie de informaţiile descoperite pe pagina veb a CJAS Mehedinţi, medicul de familie va proceda în consecinţă şi va presta serviciile de asistenţă medicală conform situaţiei constatate', a precizat Borugă.
Potrivit acestuia, datorită acestui sistem acţiunea de eliberare a adeverinţelor de asigurat necesare consultaţiilor sau intervenţiilor medicale gratuite şi pentru eliberarea reţetelor medicale se va desfăşura mai rapid, evitându-se astfel aglomeraţia de la ghişeele CJAS.
În judeţul Mehedinţi, în evidenţa CJAS se află un număr de circa 56.000 de asiguraţi. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Mehedinţi: Plăţi pentru serviciile de asistenţă medicală Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Mehedinţi, în pofida crizei economice, a decontat servicii medicale aferente lunilor octombrie şi noiembrie în valoare de opt milioane lei, a declarat vineri, pentru AGERPRES, reprezentantul instituţiei, Radu Barbu.
Mehedinţi: Farmaciile şi-au primit banii pentru medicamentele eliberate Drobeta-Turnu Severin, 1 feb /Agerpres/ - Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Mehedinţi a achitat suma de 190.000 de lei, la sfârşitul lunii ianuarie 2010, celor 46 de farmacii din judeţ, a declarat luni, pentru AGERPRES, managerul instituţiei, Doina Borugă.
Mehedinţi: Controale la laboratoarele de analize medicale care invocă epuizarea fondurilor repartizate de CJAS Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Mehedinţi va demara, începând de marţi, controale la cele şase laboratoare de analize medicale din judeţ, a declarat directorul instituţiei, Ion Mîţu.
Mehedinţi: Peste 450 de asiguraţi beneficiază de asistenţă medicală la domiciliu Casa Judeţeană a Asigurărilor de Sănătate (CJAS) Mehedinţi a primit de la începutul anului şi până la 1 octombrie 452 de cereri de la asiguraţi pentru asistenţă medicală la domiciliu, a declarat, joi, pentru AGERPRES, preşedintele instituţiei, Ion Mîţu.
Puţini medici din ţară au semnat actele adiţionale la contractul-cadru cu Casele de Asigurări de Sănătate (grupaj) Puţini medici din ţară au semnat actele adiţionale la contractul-cadru cu casele judeţene de asigurări de sănătate, fiind nemulţumiţi de valoarea serviciilor ce pot fi decontate prin sistemul public de asigurări. Ei consideră că noul contract cadru încalcă foarte mult drepturile pacienţilor iar medicii...
Mehedinţi: Măsuri de protecţie socială şi de asistenţă medicală pentru pensionari, pe perioada caniculei Reprezentanţii Instituţiei Prefectului-judeţul Mehedinţi vor avea, în perioada care urmează, întâlniri zonale cu reprezentanţii primăriilor, cu directorii unităţilor de învăţământ, cu şefii posturilor de poliţie şi ai serviciilor deconcentrate pentru asigurarea, mai ales în comunităţile rurale, a unor...