Cele mai citite
 


Crucea Roşie face apel la o mobilizare internaţională împotriva gripei porcine
miercuri, 17 iunie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Gripa porcina
 

Geneva, 17 iunie /Agerpres/ - Societăţile de Cruce Roşie şi Semilună Roşie ”trebuie să fie mobilizate în întreaga lume şi să se pregătească să răspundă” pandemiei de gripă porcină, a anunţat Federaţia Internaţională a Crucii Roşii /FICR/ într-un comunicat, citat de AFP.

”Anunţul făcut de OMS referitor la trecerea la faza 6 /de alertă/ trebuie să evidenţieze caracterul urgent al necesităţii de a mobiliza fonduri”, a subliniat FICR, regretând faptul că apelurile sale la strângeri de fonduri pentru combaterea virusului A/H1N1/ nu au primit răspunsul sperat.

”Cu toate că FICR a încercat prin toate mijloacele să mobilizeze fonduri, ea este încă departe de a reuşi să strângă banii necesari pentru a răspunde nevoilor detaliate în apelul preliminar de 5 milioane de franci elveţieni /3,3 milioane de euro/ lansat la 30 aprilie”, a afirmat organizaţia umanitară cu sediul la Geneva.AGERPRES/(Bogdan Mureşan)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Noul virus gripal A (H1N1) ar putea fi o eroare de laborator, potrivit unui cercetător australian Canberra, 21 mai /Agerpres/ - Noul virus gripal A (H1N1) ar putea să se fi dezvoltat în laborator dintr-o eroare umană, susţine omul de ştiinţă australian Adrian Gibbs, care a colaborat la cercetările care au dus la dezvoltarea de către grupul farmaceutic elveţian Roche a antiviralului Tamiflu, relatează...
Medicii, sfătuiţi să recomande Tamiflu pentru femeile însărcinate infectate cu virusul H1N1 Atlanta, 21 mai /Agerpres/ - Autorităţile medicale americane recomandă medicilor să prescrie Tamiflu în cazul femeilor însărcinate infectate cu virusul gripei porcine, H1N1, riscul reprezentat de acest virus fiind considerat mai mare decât cel pe care medicamentul Tamiflu al putea să-l aibă asupra fătului...
Un nou caz de gripă cu virusul A/ H1N1 Bucureşti, 1 iulie /Agerpres/ - Încă un caz de gripă A/ H1N1 a fost depistat de reţeaua de supraveghere a bolilor transmisibile, informează vineri un comunicat transmis AGERPRES de Ministerul Sănătăţii.
Copil de nouă ani, infectat cu virusul AH1N1 Ploieşti, 30 iunie /Agerpres/ - Un copil de nouă ani, din Ploieşti, venit la sfârşitul săptămânii trecute din Canada, a fost diagnosticat, miercuri, cu virusul AH1N1, acesta fiind primul caz din Prahova.
Apel la acţiune comună împotriva pandemiei de gripă Bucureşti, 30 iunie /Agerpres/ – Compania Sanofi Aventis a donat Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) 100 de milioane de doze de vaccin antigripal, pentru a ajuta ţările în curs de dezvoltare să poată face faţă pandemiei de gripă, a declarat Christopher A. Viehbacher, director executiv al Sanofi Aventis...
Un nou caz de infectare cu virusul gripal AH1N1 Bucureşti, 23 iunie /Agerpres/ - Un nou caz de infectare cu virusul gripal AH1N1 a fost depistat de reţeaua de supraveghere a bolilor transmisibile, informează un comunicat al Ministerului Sănătăţii, remis, joi, AGERPRES.