Cele mai citite
 


Gripa porcină: OMS a ridicat nivelul de alertă la 6, anunţă Suedia
miercuri, 17 iunie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Gripa porcina
 

Stockholm, 17 iunie /Agerpres/ - Organizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/ a ridicat nivelul de alertă referitor la gripa porcină la nivelul maxim 6, ceea ce presupune existenţa unei pandemii, a anunţat joi guvernul suedez într-un comunicat, citat de AFP.

Ministrul suedez al sănătăţii Maria Larsson va susţine o conferinţă de presă joi ”în urma deciziei OMS de a ridica nivelul de alertă pandemică la 6 pentru gripa A/H1N1/”, a anunţat executivul de la Stockholm în comunicatul menţionat.

OMS şi-a reunit joi comitetul de urgenţă pe tema gripei porcine, în contextul în care noul virus A/H1N1/ a făcut aproape 28.000 de bolnavi şi 141 de morţi în 74 de ţări afectate de la apariţia sa în Mexic şi Statele Unite ale Americii la sfârşitul lui martie.

Înainte de a decide ridicarea nivelului de alertă, organizaţia internaţională aştepta să aibă dovezi ştiinţifice ”incontestabile” ale propagării virusului la nivel local într-o altă regiune în afara continentului american.

Potrivit AFP, este vorba de prima pandemie declarată în peste 40 de ani de organizaţia onusiană al cărei sediu se află la Geneva. AGERPRES/(Bogdan Mureşan)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Noul virus gripal A (H1N1) ar putea fi o eroare de laborator, potrivit unui cercetător australian Canberra, 21 mai /Agerpres/ - Noul virus gripal A (H1N1) ar putea să se fi dezvoltat în laborator dintr-o eroare umană, susţine omul de ştiinţă australian Adrian Gibbs, care a colaborat la cercetările care au dus la dezvoltarea de către grupul farmaceutic elveţian Roche a antiviralului Tamiflu, relatează...
Medicii, sfătuiţi să recomande Tamiflu pentru femeile însărcinate infectate cu virusul H1N1 Atlanta, 21 mai /Agerpres/ - Autorităţile medicale americane recomandă medicilor să prescrie Tamiflu în cazul femeilor însărcinate infectate cu virusul gripei porcine, H1N1, riscul reprezentat de acest virus fiind considerat mai mare decât cel pe care medicamentul Tamiflu al putea să-l aibă asupra fătului...
Un nou caz de gripă cu virusul A/ H1N1 Bucureşti, 1 iulie /Agerpres/ - Încă un caz de gripă A/ H1N1 a fost depistat de reţeaua de supraveghere a bolilor transmisibile, informează vineri un comunicat transmis AGERPRES de Ministerul Sănătăţii.
Copil de nouă ani, infectat cu virusul AH1N1 Ploieşti, 30 iunie /Agerpres/ - Un copil de nouă ani, din Ploieşti, venit la sfârşitul săptămânii trecute din Canada, a fost diagnosticat, miercuri, cu virusul AH1N1, acesta fiind primul caz din Prahova.
Apel la acţiune comună împotriva pandemiei de gripă Bucureşti, 30 iunie /Agerpres/ – Compania Sanofi Aventis a donat Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) 100 de milioane de doze de vaccin antigripal, pentru a ajuta ţările în curs de dezvoltare să poată face faţă pandemiei de gripă, a declarat Christopher A. Viehbacher, director executiv al Sanofi Aventis...
Un nou caz de infectare cu virusul gripal AH1N1 Bucureşti, 23 iunie /Agerpres/ - Un nou caz de infectare cu virusul gripal AH1N1 a fost depistat de reţeaua de supraveghere a bolilor transmisibile, informează un comunicat al Ministerului Sănătăţii, remis, joi, AGERPRES.