Cele mai citite
 


IML: Cauza trombozei suferite de deputatul Liana Dumitrescu va fi stabilită prin investigaţii suplimentare
duminică, 30 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cauza trombozei suferite de deputatul Liana Dumitrescu va fi stabilită prin investigaţii ulterioare, a declarat vineri prof. dr. Dan Dermengiu, directorului Institutului de Medicină Legală.
El a confirmat faptul că examenul histopatologic a evidenţiat că moartea deputatului Liana Dumitrescu a fost violentă, cauza decesului fiind o tromboză extinsă a sinusurilor venoase cerebrale.
'Cauza care a provocat tromboza urmează să fie stabilită prin investigaţii suplimentare. E greu de spus, în acest moment, cauza care a provocat tromboza. Prin analize ulterioare, se încearcă stabilirea cauzei care a determinat această tromboză', a precizat oficialul IML.
Potrivit acestuia, pentru a încerca stabilirea etiologică a trombozei sinusurilor venoase se vor efectua investigaţii complexe de anatomie patologică, toxicologie, tanatochimie, hormonale, bacteorologice şi serologice. 'Numai după ce vom avea toate aceste rezultate vom putea răspunde la întrebările din ordonanţa procurorului' a spus prof. dr. Dermengiu.
El a menţionat că se ştie că se întâmplă astfel de lucruri, care sunt asociate cu diferite infecţii, diferite tulburări hormonale. 'Dar asta se va vedea după efectuarea tuturor analizelor. Rezultatele finale le vom avea după 3 - 4 săptămâni', a precizat directorul IML.
Medicii de la Institutul de Medicină Legală au efectuat, vineri dimineaţa, examenul anatomo-patologic cerut prin ordonanţa Procuraturii la solicitarea familiei deputatei Liana Dumitrescu.
Deputatul Liana Dumitrescu, reprezentantă a minorităţii macedonene în Parlamentul României, a murit joi dimineaţă, la ora 9,30. Parlamentarul a intrat în stop cardiac la ora 8,45, după care, timp de 45 de minute, i s-au efectuat manevre de resuscitare, fără să fie posibilă reluarea activităţii cardiace.
Liana Dumitrescu a fost internată în stare extrem de gravă, săptămâna trecută, ca urmare a unei boli acute.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
IML: Cauza decesului deputatului Liana Dumitrescu - o tromboză extinsă a sinusurilor venoase cerebrale Examenul histopatologic a evidenţiat că moartea deputatului Liana Dumitrescu a fost violentă, cauza decesului fiind o tromboză extinsă a sinusurilor venoase cerebrale, a declarat pentru AGERPRES prof. dr. Dan Dermengiu, directorului Institutului de Medicină Legală.
Cluj: Directorul IML demis; procurorii au început o anchetă pentru infracţiunea de profanare de cadavre Directorul Institutului de Medicină Legală (IML) din Cluj-Napoca, Costel Siserman, a fost demis, marţi, din funcţie, prin ordin al ministrului Sănătăţii, în urma anchetei desfăşurate în privinţa cadavrelor profanate în luna martie.
Trei persoane îngheţate au ajuns la Institutul de Medicină Legală Trei persoane au murit de frig la sfârşitul săptămânii trecute şi au ajuns la Institutul de Medicină Legală 'Mina Minovici' (IML), una dintre ele fiind un bătrân, care a fost ridicat din locuinţa sa, a declarat pentru AGERPRES luni directorul IML, prof. dr. Dan Dermengiu.
Cluj: Concurs pentru funcţia de director, la Institutul de Medicină Legală Concursul pentru ocuparea funcţiei de director al Institutului de Medicină Legală (IML) din Cluj-Napoca, care se va desfăşura între 22 şi 29 iulie, aduce în competiţie patru medici, printre care şi fostul ocupant al postului de conducere, Costel Siserman, destituit în luna aprilie a acestui an, prin...
Brăila: Institutul de Medicină Legală are de recuperat de la IPJ peste 200 mii lei Institutul de Medicină Legală (IML) are de recuperat de la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Brăila peste 200 mii lei, motiv pentru care IML a sistat eliberarea de certificate de expertiză până când poliţia va achita suma pe care o datorează.
IML Cluj: Capetele celor şase cadavre au fost folosite în scop didactic Conducerea Institutului de Medicină Legală (IML) din Cluj-Napoca, unde au fost descoperite şase cadavre fără capete, consideră că termenul "profanat", folosit de jurnalişti în relatarea acestui caz, este "eronat" pentru că în mod obişnuit, prin protocolul încheiat între IML şi Universitatea de Medicină...