Cele mai citite
 


Nelson Mandela a fost externat
duminică, 30 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Fostul preşedinte sud-african Nelson Mandela a fost externat vineri după ce a fost tratat pentru infecţie respiratorie acută, a anunţat medicul şef al armatei, V.J. Ramlakan.
Potrivit medicului, Mandela a răspuns bine la tratament şi a fost externat pentru a primi în continuare îngrijiri acasă, transmite Associated Press. Ramlakan a mai spus că fostul preşedinte are o stare bună de spirit, a fost vizitat de familie şi prieteni şi, din punct de vedere medical nu există motive de panică.

Medicul şef al armatei a explicat într-o conferinţă de presă, potrivit AFP, că Mandela, în vârstă de 92 de ani, suferă de boli specifice persoanelor de vârsta sa, pentru care este prescrisă o medicaţie cronică. În plus aceste maladii cronice au dezvoltat recent o infecţie respiratorie acută şi a răspuns bine la tratamentul pe care l-a primit, a adăugat el.

Mandela a fost internat miercuri la Spitalul Milpark şi relativa tăcere faţă de spitalizarea lui a condus la speculaţii privind starea sa de sănătate.

Nelson Mandela a fost închis pentru 27 ani pentru lupta lui împotriva apartheid-ului. El a devenit primul preşedinte de culoare din Africa de Sud în 1994 şi a demisionat după primul mandat în 1999. El s-a retras din viaţa publică în 2004.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Africa de Sud: a treia zi de spitalizare pentru Nelson Mandela Fostul preşedinte sud-african Nelson Mandela, va petrece sâmbătă a treia zi la spitalul unde se recuperează după o infecţie pulmonară, pe care începe să o depăşească, în pofida vârstei înaintate de 94 de ani, informează sâmbătă AFP.
Nelson Mandela, spitalizat pentru o infecţie pulmonară recurentă Fostul preşedinte sud-african Nelson Mandela (94 de ani) a fost spitalizat în noaptea de miercuri spre joi din cauza unei recidive a infecţiei sale pulmonare, a anunţat preşedinţia sud-africană joi dimineaţă.
Mandela, spitalizat într-o stare 'preocupantă, dar stabilă' Fostul preşedinte sud-african, Nelson Mandela, în vârstă de 94 de ani, a fost din nou spitalizat, sâmbătă, pentru o infecţie pulmonară, într-o stare 'preocupantă, dar stabilă', a anunţat preşedinţia Africii de Sud, informează AFP.
Nelson Mandela este încă în stare critică, dar preşedintele sud-african speră că acesta va fi externat curând Starea de sănătate a fostului preşedinte sud-african Nelson Mandela este în continuare critică, dar stabilă şi guvernul speră că fostul lider sud-african, în vârstă de 94 de ani, şi erou al luptei anti-apartheid va ieşi curând din spital, a declarat sâmbătă preşedintele sud-african Jacob Zuma, relatează...
Comunicat de presă - Ambasada Republicii Africa de Sud Cu ocazia Zilei Internaţionale Nelson Mandela - 18 iulie 2015 - Ambasada Republicii Africa de Sud vă transmite spre informare un comunicat de presă incluzând declaraţia doamnei ambasador şi o selecţie a unor citate reprezentative din discursul fostului preşedinte sud-african.
Nelson Mandela din nou în spital Nelson Mandela, erou al luptei împotriva apartheidului în Africa de Sud, în prezent în vârstă de 94 de ani, a fost internat în spital sâmbătă pentru examene medicale şi se simte bine, a anunţat preşedinţia ţării, citată de AFP.