Cele mai citite
 


Covasna: Sediu nou pentru Centrul de Transfuzie Sanguină din Sfântu Gheorghe
duminică, 30 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Centrul de Transfuzie Sanguină din Sfântu Gheorghe are un nou sediu, într-o fostă grădiniţă din apropierea Pieţei Centrale din municipiu care a fost reabilitată şi adaptată cerinţelor medicale.
Inaugurarea a avut loc vineri, în prezenţa mai multor invitaţi, printre care şi directorul Institutului Naţional de Transfuzie Sanguină, dr. Andy Rosin, potrivit căruia reabilitarea clădirii a costat aproximativ 60.000 de lei, iar banii au provenit din fondurile proprii ale instituţiei, dar şi din bugetul de stat.
Andy Rosin a apreciat că Centrul de Transfuzie Sanguină din Sfântu Gheorghe se numără la ora actuală printre cele mai moderne din ţară. Mutarea Centrului de transfuzie în noua clădire, mult mai încăpătoare decât în imobilul în care a funcţionat până acum, a fost posibilă în urma unui schimb făcut cu autorităţile locale.
Practic, Primăria Sfântu Gheorghe a cedat grădiniţa în schimbul Casei Bene, o clădire monument istoric din centrul municipiului Sfântu Gheorghe, construită la începutul secolului XX.
Autorităţile locale şi-au propus să reabiliteze acest imobil şi să amenajeze aici un muzeu cinegetic în care să fie adunate cele mai valoroase trofee capturate în judeţul Covasna.
Costul lucrărilor de restaurare a fostului sediu al Centrului de transfuzie a fost evaluat la circa 2 milioane de lei, iar Primăria Sfântu Gheorghe speră să obţină aceşti bani prin Programul Operaţional Regional, unde a depus deja un proiect în acest scop.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Covasna: Pompierii din Întorsura Buzăului au participat la campania de donare de sânge Sfântu Gheorghe, 16 nov /Agerpres/ - Centrul de transfuzie sanguină Covasna, care a demarat o amplă campanie de atragere a donatorilor, a organizat marţi o acţiune de colectare de sânge în oraşul Întorsura Buzăului.
Covasna: Pompierii din Întorsura Buzăului au participat la campania de donare de sânge Sfântu Gheorghe, 16 nov /Agerpres/ - Centrul de transfuzie sanguină Covasna, care a demarat o amplă campanie de atragere a donatorilor, a organizat marţi o acţiune de colectare de sânge în oraşul Întorsura Buzăului.
Covasna: Campanie de recoltare de sânge la Baraolt, pe fondul scăderii numărului de donatori Centrul de transfuzie sanguină Covasna, care se confruntă în ultima perioadă cu o scădere drastică a numărului de donatori, a organizat miercuri o campanie de recoltare de sânge în oraşul Baraolt în încercarea de a suplimenta rezerva de sânge.
Centrul de Transfuzie Sanguină Bucureşti deschide programările online pentru donatori Centrul de Transfuzie Sanguină Bucureşti deschide începând de joi, în premieră, programările online pentru cei care vor să doneze sânge, serviciul fiind disponibil prin completarea formularului de la adresa http://ctsbucuresti.ro/formular-donare-sange/formular-donare-sange.php?link2.
Covasna: Numărul donatorilor de sânge, în scădere cu aproape 30% faţă de începutul anului Numărul donatorilor de sânge s-a redus cu aproape 30% în judeţul Covasna faţă de începutul anului, iar conducerea Centrului de Transfuzie Sanguină din Sfântu Gheorghe apreciază că numărul lor ar putea scădea şi mai mult în perioada verii, drept urmare a lansat o campanie de conştientizare a populaţiei...
Covasna: Cadrele medicale, în grevă generală fără întreruperea activităţii Aproximativ 1500 de cadre medicale din judeţul Covasna vor intra marţi în grevă, fără a întrerupe activitatea, în semn de protest faţă de măsurile de austeritate impuse de Guvern.