Cele mai citite
 


Germania: Şcoli închise din cauza gripei A/H1N1/
miercuri, 17 iunie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Gripa porcina
 

Berlin, 17 iunie /Agerpres/ - Cel puţin 30 de elevi de la o şcoală japoneză din Dusseldorf au fost confirmaţi cu virusul gripei A /H1N1/, fiind de aşteptat ca numărul acestora să crească, în timp ce un centru de îngrijire pentru copii şi un liceu sunt de asemenea închise în Germania din cauza unor cazuri de gripă porcină, transmite AP.

Un elev de la şcoala din Dusseldorf a fost testat pozitiv luni cu virusul gripal H1N1, iar unitatea şcolară a fost închisă preventiv marţi. Restul elevilor infectaţi au fost depistaţi miercuri seara. Potrivit oficialilor, bolnavii se recuperează bine. Un centru de îngrijire din Munchen a fost de asemenea închis după ce doi copii au fost testaţi pozitiv cu virusul gripal.

Potrivit unei purtătoare de cuvânt al administraţiei din Koln, un liceu din acest oraş va rămâne închis şi vineri, după ce opt elevi au fost depistaţi cu o formă uşoară de gripă H1N1.

În Germania au fost confirmate până în prezent 90 de cazuri de gripă porcină, potrivit oficialilor din domeniul sănătăţii. AGERPRES/(Ionuţ Mareş)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Noul virus gripal A (H1N1) ar putea fi o eroare de laborator, potrivit unui cercetător australian Canberra, 21 mai /Agerpres/ - Noul virus gripal A (H1N1) ar putea să se fi dezvoltat în laborator dintr-o eroare umană, susţine omul de ştiinţă australian Adrian Gibbs, care a colaborat la cercetările care au dus la dezvoltarea de către grupul farmaceutic elveţian Roche a antiviralului Tamiflu, relatează...
Medicii, sfătuiţi să recomande Tamiflu pentru femeile însărcinate infectate cu virusul H1N1 Atlanta, 21 mai /Agerpres/ - Autorităţile medicale americane recomandă medicilor să prescrie Tamiflu în cazul femeilor însărcinate infectate cu virusul gripei porcine, H1N1, riscul reprezentat de acest virus fiind considerat mai mare decât cel pe care medicamentul Tamiflu al putea să-l aibă asupra fătului...
Gripă porcină: Hong Kong decide închiderea şcolilor primare Beijing, 17 iunie /Agerpres/ - Autorităţile din Hong Kong au ordonat joi închiderea şcolilor primare şi a creşelor, după contaminarea a 12 elevi cu virusul gripei A/H1N1/, informează AFP.
Şapte cazuri confirmate de gripă porcină în Franţa care nu au legătură cu o deplasare externă Paris, 17 iunie /Agerpres/ - Şapte cazuri de gripă porcină au fost detectate într-un liceu din sudul Franţei, din apropiere de Toulouse, fără ca elevii contaminaţi să fi intrat în contact cu călători reveniţi recent din zone atinse de maladie, au informat duminică autorităţile, citate de AFP.
20 de decese legate de gripa porcină în India şi mii de şcoli închise New Delhi, 13 aug /Agerpres/ - Numărul deceselor legate de gripa porcină a crescut joi la 20, iar mii de şcoli au fost închise în Mumbai şi în regiunea capitalei financiare şi industriale a ţării, pentru a stopa propagarea virusului, relatează AFP.
Experţii UE nu recomandă închiderea şcolilor de teama virusului A(H1N1) Bruxelles, 14 aug /Agerpres/ - Experţii UE în materie de sănătate publică spun că nu este nevoie să se amâne deschiderea şcolilor, în septembrie, de teama răspândirii gripei porcine, transmite EUObserver.