Cele mai citite
 


Focar de trichineloză la Satu Mare
duminică, 30 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Unsprezece persoane s-au prezentat la Spitalul Judeţean (SJ) Satu Mare având simptomatologia infestării cu trichineloză.
Conform unui comunicat de presă al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Satu Mare, transmis vineri AGERPRES, la Secţia de Boli Infecţioase s-au prezentat joi 11 consumatori de produse de carne de porc cu simptomatologia unei infecţii cu trichinella spiralis.
Zece persoane au fost externate, starea lor fiind bună, iar un pacient a rămas internat sub supraveghere medicală.
Reprezentanţii DSP au efectuat ancheta epidemiologică şi s-a descoperit că produsele consumate erau infectate cu trichinella spiralis. Totodată, au fost recoltate probe biologice de la persoanele implicate pentru a se vedea dacă s-au infestat.
Medicii din cadrul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Satu Mare au confiscat aproximativ 150 kg de carne infestată.
În cursul acestei săptămâni, DSVSA a mai confiscat trei porci cu trichinella spiralis şi a suspendat activitatea unei măcelării.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Satu Mare: Focar de trichineloză în Medieşu Aurit Douăzeci de persoane din comuna Medieşu Aurit au ajuns la Spitalul Judeţean Satu Mare după ce au consumat carne de port infestată cu trichinella spiralis.
Bihor: Focar de trichineloză cu 12 internaţi, într-o localitate bihoreană Un număr de 12 pacienţi, din care doi copii, se află la Spitalul Municipal din Oradea, fiind descoperit un focar de trichineloză în localitatea lor natală, Husasău de Tinca, a declarat marţi pentru AGERPRES managerul general al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bihor, dr. Marius Pîrcioagă.
Mai multe cazuri de trichineloză au apărut la Satu Mare din cauza cărnii de porc consumate de sărbători Treisprezece persoane din comuna sătmăreană Medieşu Aurit au fost internate la Spitalul Judeţean Satu Mare după ce au consumat în perioada sărbătorilor carne de porc infestată cu trichinella spiralis.
Satu Mare: Peste 40 de suspecţi de trichineloză - Peste 40 de persoane din localitatea sătmăreană Odoreu sunt suspecte de infestare cu trichineloză după ce au mâncat carne de porc.
Ialomiţa: Focar de trichineloză în comuna Griviţa, trei persoane infestate Trei persoane din comuna Griviţa au fost internate la Spitalul Matei Balş din Capitală, după ce au consumat carne de porc infestată cu trichinella.
Vaslui: Direcţia Sanitar Veterinară, acţionată în instanţă Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Vaslui a fost dată în judecată de membrii unei familii care s-au îmbolnăvit de trichineloză după ce ar fi consumat de porc despre care angajaţii unui laborator al instituţiei au spus că nu este infestată trichinella spiralis. Oamenii...