Cele mai citite
 


Secretul unei vieţi îndelungate: o alimentaţie variată, fără cure de slăbire
duminică, 30 ianuarie 2011   ::   1 Comentarii :: :: Stiri
 
A fi plinuţ nu este o tragedie, a pierde în greutate e periculos, susţine un studiu realizat de o echipă de cercetători, condusă de Linda Bacon de la Universitatea din California (SUA). În opinia oamenilor de ştiinţă, ideea că nişte kilograme în plus ar putea dăuna organismului este mult exagerată. În realitate, oamenii mai grăsuţi trăiesc mai mult decât cei filiformi, potrivit Nutrition Journal.
Mai mult, conform cercetătorilor americani, persoanele obeze care încearcă să piardă din greutatea excesivă îşi pun sănătatea în pericol.

Oamenii de ştiinţă recomandă o alimentaţie variată şi moderată, fără însă a supralimenta organismul sau a alerga după mirajul siluetei ideale de 90-60-90. Obsesia curelor de slăbire nu duce la rezultate pozitive, deoarece adeseori persoanele aflate la dietă mai degrabă se îngraşă decât slăbesc, încercând să compenseze lipsa produselor din alimentaţia obişnuită - a relevat studiul, realizat pe 350.000 de voluntari americani.

Oricât de bizară ar părea, concluzia experţilor este că surplusul de greutate asigură o viaţă mai lungă la bătrâneţe. De altfel, în cazul persoanelor cu un exces de greutate s-a constatat o incidenţă mai scăzută de deces în urma bolilor cardiovasculare, de rinichi şi diabet de tip 2 (non-insulino-dependent). Excesul de greutate nu creşte riscul acestor boli, dimpotrivă, probleme de sănătate apar în caz de malnutriţie, susţin experţii americani de la Universitatea din California.

Astfel, ei recomandă persoanelor cu câteva kilograme în plus să îşi accepte corpul aşa cum este şi să-şi diversifice doar dieta cu alimente nutritive şi nu cu produse generatoare de calorii goale. Dar, în genere, ei sunt de părere că număratul caloriilor nu ar trebui să devină o preocupare, iar sportul şi exerciţiile fizice ar trebui incluse în programul zilnic, precum mersul pe jos la serviciu.

Secretul unei vieţi fericite şi îndelungate este capacitatea de a-ţi asculta corpul. Dacă organismul tău dă semne că îi este foame, înseamnă că are nevoie de hrană şi atunci mergi la masă. Aceasta vă va permite să combateţi supraalimentarea, care nu are nicio legătură foamea.
Notare
Comentarii
de bendo
Da, foarte de acord. M-am saturat sa tot aud de regimuri, diete, etc. Trebuie sa consumam 3 mese consistente pe zi, alimente variate si sa facem miscare. Ca sa traiesti 80 de ani ajunge sa faci doar atat :P

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cum influenţează dietele de slabit imunitatea? În fiecare an, sărbătorile sunt nu numai prilej de voie bună alături de cei dragi, ci şi motivul pentru care kilogramele în plus se instalează mai repede decât în mod normal. Însă toţi ne gândim la dieta salvatoare şi devoram o multitudine de feluri de mâncare bazându-ne pe soluţia salvatoare...
Bacterii intestinale, legate de malnutriţia infantilă în Africa O alimentaţie insuficientă sau mediocră nu este singura cauză a malnutriţiei infantile în Africa Subsahariană, unele bacterii intestinale pot provoca, de asemenea, această problemă, potrivit unor cercetători americani al căror studiu a fost publicat miercuri, relatează AFP.
Dieta, activităţile fizice şi alăptarea copilului ajută mămicile să slăbească Multe femei continuă după ce nasc să păstreze câteva kilograme în plus, acumulate în perioada în care au fost însărcinate. Pierderea surplusului de kilograme de după sarcină este legată de trei puncte importante a căror relevanţă începe chiar dinainte de a da naştere: kilogramele câştigate în timpul...
Probleme cu greutatea - Obezitatea Obezitatea reprezinta o stare patologica sau o stare cu potential patologic care se refera la persoanele cu un indice de masa corporala ≥ 30 kg/m2, aceasta fiind cea mai intalnita dereglare de nutritie. Domeniul care se ocupa cu obezitatea se numeste “bariatrie”.
Dr. Horatiu Albu: „Singurul mod dovedit stiintific pentru slabire si controlul greutatii este de a creste gradul de sanatate” In Romania, obezitatea afecteaza peste 20% dintre romanii cu varsta peste 18 ani, conform ultimului studiu realizat de Asociatia Romana pentru Studiul Obezitatii. Ce se petrece la nivel de celula atunci cand ne ingrasam? Raspunsul il ofera Medicina Ortomoleculara prin Dr. Horatiu Albu, presedintele...
Meditaţia poate favoriza pierderea în greutate (studiu) Un regim reuşit constă în alimentaţie echilibrată, activitate fizică regulată, dar şi în meditaţie, o echipă de cercetători americani descoperind recent efectele acestei tehnici mentale asupra pierderii în greutate, scrie actusante.net.