Cele mai citite
 


Ungaria a interzis vânzarea de carne de porc din Germania în reţeaua McDonald's, din cauza dioxinei
duminică, 30 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Autorităţile sanitare ungare au suspendat vânzarea de hamburgeri de porc în lanţul de fast-food-uri McDonald's, în cazul în care produsele sunt pregătite cu carne provenită din Germania, ca măsură de precauţie faţă de contaminarea cu dioxină depistată în această ţară, transmite vineri EFE.
Ordinul de interzicere a vânzării de carne de porc afectează, totodată, şi supermarketurile din reţelele Lidl şi Tesco, de unde au fost retrase diferite produse de provenienţă germană.

Lajos Bognar, secretar de stat adjunct în cadrul Ministerului pentru Dezvoltare Rurală, a confirmat această decizie, explicând că 'este vorba de o măsură de precauţie'.

Autorităţile ungare analizează carnea provenită direct sau indirect din Germania, iar acest proces va dura o lună de zile, a adăugat Bognar.

Măsura a fost aplicată după cazurile de contaminare depistate în Germania, unde s-a descoperit că în fermele avicole şi porcine erau folosite seminţe şi furaje care conţineau dioxină, motiv pentru care s-a decis suspendarea temporară a vânzării produselor germane.

La rândul său, filiala ungară a McDonald's a anunţat, într-un comunicat, că a fost suspendată vânzarea produselor pregătite cu carne de porc din Germania.

Începând de vineri, compania 'va procura carnea din alte surse, atâta timp cât măsura de protecţie continuă să fie în vigoare', se menţionează în comunicatul firmei, care deţine 100 de restaurante în Ungaria.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII 9 - 15 MAI Economia românească traversează o revenire ciclică sprijinită de cererea internă puternică astfel încât creşterea PIB ar urma să atingă 4,2% în 2016, principalele riscuri la adresa perspectivei fiind incertitudinile electorale şi cele externe, arată experţii FMI într-un raport elaborat în urma consultărilor...
Contaminarea cu dioxină: Coreea de Sud, Rusia şi Slovacia au luat măsuri de precauţie; precedente în Europa Paris, 8 ian /Agerpres/ - Cazul contaminării cu dioxină din Germania este ultimul ca dată dintr-o serie de mari scandaluri alimentare legate de această substanţă cancerigenă, în ultimii ani, în Europa, notează sâmbătă AFP, care semnalează câteva dintre ele.
Dioxină: Coreea de Sud a suspendat importurile de carne de porc din Germania Bruxelles, 8 ian /Agerpres/ - Coreea de Sud a informat Uniunea Europeană că-şi suspendă importurile de carne de porc din Germania în urma scandalului privind contaminarea cu dioxină, măsură pe care Comisia Europeană o consideră disproporţionată, a declarat sâmbătă pentru AFP un purtător de cuvânt de...
Rusia interzice importurile de păsări din Germania, de teama contaminării cu dioxină Moscova, 25 ian /Agerpres/ - Rusia a interzis temporar importurile de păsări de curte din Germania, din cauza riscurilor de contaminare cu dioxină, a anunţat marţi şeful adjunct al serviciilor veterinare ruse, Nikolai Vlassov, citat de agenţia RIA Novosti.
Producătorii tradiţionali au ridicat ştacheta la 'Săptămâna Verde' 2012 Producătorii tradiţionali au fost cei care au reuşit anul acesta să ridice ştacheta la târgul internaţional de agricultură "Săptămâna Verde" de la Berlin şi au scos onorabil România dintr-un anonimat asumat, la un eveniment unde peste 1.600 de companii din 53 de ţări au adus tot ce au mai bun în ţara...
Proiecte dezvoltate de IBNA Baloteşti cu mediul privat:ouă îmbogăţite cu Omega 3 şi carne de porc cu conţinut redus de colesterol Cercetătorii români de la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Biologie şi Nutriţie Animală - IBNA Baloteşti au dezvoltat, în colaborare cu sectorul privat, o serie de proiecte cu ajutorul cărora se pot obţine produse funcţionale, precum ouăle îmbogăţite cu acizi graşi Omega 3 sau carne...