Cele mai citite
 


Aproximativ 7.000 de persoane din trei comune vasluiene au rămas fără medici de familie
duminică, 30 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aproximativ 7.000 de persoane din trei comune vasluiene au rămas fără medici de familie la începutul anului 2011, după ce aceştia au renunţat la cabinetele medicale din mediul rural şi au plecat la muncă în străinătate, tot în sistemul sanitar, sau au luat rezidenţiatul pentru un post de medic specialist.
Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui, comunele care au rămas fără medic de familie sunt Coroieşti, Albeşti şi Boţeşti.
Pentru a beneficia de servicii medicale cele aproximativ 7.000 de persoane din cele trei comune vasluiene sunt nevoite să facă naveta la oraş sau în localităţile învecinate, acolo unde există medic de familie.
Într-o situaţie mai delicată sunt femeile gravide care nu beneficiază de monitorizare medicală, potrivit legii, şi nou-născuţii care nu sunt luaţi în evidenţa unui medic.
''Mai există şi situaţia în care este înregistrat un deces. Într-un astfel de caz nu are cine să elibereze un certificat. DSP nu poate lua nicio măsură pentru rezolvarea acestei probleme şi tocmai din acest motiv am sesizat şi Colegiul Medicilor de Familie Vaslui pentru a găsi o soluţie provizorie. A existat propunerea ca pentru o perioadă pacienţii să fie preluaţi temporar de un alt medic de familie dintr-o comună învecinată. Din păcate, am înţeles că nici aceştia nu vor, mai ales din cauza căilor de acces greoaie'', a declarat, vineri, pentru AGERPRES, Carmen Boghiţă, şef Birou resurse umane din cadrul DSP Vaslui.
Aceasta a mai menţionat că alţi 5 medici de familie din judeţul Vaslui şi-au anunţat la DSP intenţia de a părăsi cabinetele din mediul rural şi de a pleca la muncă peste hotare.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Concluziile unui raport DSP Vaslui - asistenţă medicală primară precară, criză de medici de familie Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a prezentat, miercuri, în cadrul Şedinţei Grupului de Dialog Civic, un raport privind situaţia cabinetelor de medicină de familie din judeţul Vaslui, concluzionând că asigurarea asistenţei medicale primare este una precară.
Vaslui: Peste 2.000 de pacienţi dintr-o localitate rurală au rămas fără medic de familie Aproximativ 2.500 de locuitori din localitatea Coroieşti, judeţul Vaslui, au rămas de mai bine de o săptămână fără medic de familie în comună, după ce acesta a luat rezidenţiatul şi a părăsit cabinetul din mediul rural.
Sălaj: 17 localităţi din mediul rural fără medic de familie Cinci comune din Sălaj, cu un total de 17 localităţi, nu au în prezent medic de familie, alte şase comune şi două oraşe confruntându-se cu deficit de medici, a declarat vineri directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sălaj, Ligia Marincaş, în şedinţa Colegiului Prefectural.
Sălaj: Lipsă de cabinete stomatologice în mediul rural Un total de 24 dintre cele 57 de comune ale judeţului Sălaj nu au cabinete stomatologice, 14 comune nu au farmacii sau puncte farmaceutice iar şase dintre ele nu au medic de familie, relevă datele prezentate joi de Ligia Marincaş, şefa Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sălaj, în şedinţa lunară a comitetului...
Cseke Attila: Voi continua introducerea de reguli în sistemul de sănătate (interviu) Ministrul sănătăţii, Cseke Attila, a subliniat, în cadrul unui interviu acordat AGERPRES, că trebuie introduse reguli în sistemul de sănătate, care să fie respectate de toţi. Altfel, sistemul nu se va putea situa la nivelul celor din străinătate, a completat el. Ministrul a vorbit şi despre semnarea...
Vaslui: Peste 3000 de cetăţeni din două comune au rămas fără medici de familie Peste 3.000 de cetăţeni din comunele vasluiene Ibăneşti şi Pochidia au rămas fără medici de familie, după ce doctorii care aveau cabinete individuale în zonă au plecat unul în mediul privat, iar celălalt într-o altă localitate. Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui, cetăţenii...