Cele mai citite
 


Proiect pentru accesul femeilor rome la piaţa muncii
duminică, 30 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Centrul Romilor pentru Politici de Sănătate - SASTIPEN a anunţat vineri lansarea unui proiect care vizează creşterea ratei de ocupare în rândul femeilor rome şi facilitarea accesului acestora pe piaţa muncii în scopul evitării excluziunii sociale şi creării unei societăţi bazate pe principiul egalităţii de şanse.
Proiectul va fi implementat în cele opt regiuni ale ţării: Nord-Est, Nord-Vest, Centru, Vest, Sud-Vest Oltenia, Sud Muntenia, Sud-Est şi Bucureşti-Ilfov.
Prin acest proiect se urmăreşte înfiinţarea unui Centru de Formare şi Certificare a Mediatorilor Sanitari, dezvoltarea unei Unităţi de Asistenţă Tehnică, Monitorizare şi Evaluare a activităţii mediatorilor sanitari în contextul descentralizării serviciilor de sănătate publică, implementarea unei campanii de lobby şi advocacy în rândul autorităţilor locale cu scopul de a creşte rata de ocupare a mediatorilor sanitari în conformitate cu strategia de descentralizare a serviciilor de sănătate publică.
'Îmbunătăţirea cadrului în care se desfăşoară programul de mediere sanitară va asigura, pe de o parte, continuitatea activităţii mediatorilor sanitari, transferaţi către autoritatea locală în contextul descentralizării serviciilor de sănătate, iar, pe de altă parte, va contribui la creşterea ratei de ocupare în rândul femeilor rome, care provin din comunităţi locale de romi, prin dezvoltarea unei ocupaţii inovative şi necesare. Centrul de Formare şi Certificare a Mediatorilor Sanitari va contribui la dezvoltarea competenţelor şi calificărilor de bază ale acestora, adaptat procesului descentralizării serviciilor de sănătate', se arată într-un comunicat de presă al centrului.
Unitatea de Asistenţă Tehnică, Monitorizare şi Evaluare va contribui la managementul programului de mediere sanitară asigurând pe termen lung sustenabilitatea programului în contextul descentralizării serviciilor de sănătate.
Proiectul se adresează unui număr de 788 femei rome în vederea creşterii participării lor pe piaţa muncii, dat fiind faptul ca acestea prezintă un risc ridicat de excluziune socială.
Un alt grup ţintă vizat este reprezentat de manageri ai autorităţilor publice centrale (41 persoane) şi personal ai autorităţilor publice centrale şi locale (100 persoane) prin dezvoltarea unor parteneriate cu aceştia, care să ducă la creşterea ratei de ocupare a mediatorilor sanitari, precum şi la implementarea şi îmbunătăţirea politicilor de sănătate publică adresate comunităţilor cu romi în contextul descentralizării.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Tulcea: Centru de formare continuă pentru mediatorii sanitari Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) din Bucureşti va înfiinţa luna viitoare un centru acreditat de formare continuă a mediatoarelor sanitare în cadrul unui proiect derulat în parteneriat cu Centrul Romilor pentru Politici de Sănătate (SASTIPEN) şi finanţat de Uniunea Europeană.
Proiect de 3,5 milioane lei pentru extinderea unităţii de asistenţă medico-socială din Sălişte Agenţia pentru Dezvoltare Regională Centru a semnat, marţi, un nou contract de finanţare nerambursabilă prin care se va extinde sediul unităţii de asistenţă medico-socială din oraşul Sălişte, judeţul Sibiu, proiect în valoare totală de peste 3,56 milioane lei, potrivit unui comunicat al ADR Centru.
Peste 11.000 de beneficiari ai serviciilor integrate oferite printr-un proiect iniţiat de SASTIPEN Peste 11.000 de persoane sunt beneficiarele serviciilor integrate oferite de cele 15 centre comunitare de resurse umane care s-au înfiinţat în localităţi din centrul, sud-estul şi nord-estul ţării, în urma implementării proiectului iniţiat de Centrul Romilor pentru Politici de Sănătate (SASTIPEN), a...
Un centru de asistenţă medicală va fi deschis în Ferentari şi face parte dintr-un proiect mai amplu de dezvoltare a cartierului Un centru care va sigura asistenţă medicală persoanelor care locuiesc în cartierul bucureştean Ferentari va fi inaugurat în curând, demersul fiind parte a programului Proiectul Ferentari, a anunţat joi secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat.
Iaşi: Proiect privind înfiinţarea unui Centru de formare de specialişti şi resurse în reabilitare orală Un număr de 20 de cadre didactice din învăţământul superior şi 40 de formatori pentru educaţie şi formare profesională iniţială vor contribui, timp de 36 de luni, la înfiinţarea unui "Centru de formare de specialişti şi resurse în reabilitare orală", primul de acest gen din ţară.
Ghid al medicilor pentru asistenţa toxicomanilor Fundaţia de Îngrijiri Comunitare a prezentat, vineri, rezultatele proiectului 'Servicii de asistenţă integrată pentru toxicomani - un model de participare comunitară'.