Cele mai citite
 


Carantină la Moscova din cauza gripei
duminică, 30 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Pragul epidemiei de infecţii respiratorii acute virale şi gripă a fost depăşit în capitala rusă Moscova la toate categoriile de vârstă, a declarat vineri seara şeful Departamentului municipal de Sănătate, Leonid Peciatnikov. Printre tulpinile de gripă a fost identificat şi virusul A1H1(gripa nouă) - a indicat el, remarcând între altele că vaccinarea în aceste condiţii nu mai are sens, singura soluţie fiind măştile de protecţie, relatează Interfax.
'Am depăşit pragul de 27% şi am instituit încă de ieri, 27 ianuarie a.c., carantină la Moscova' - a specificat oficialul rus, indicând că la început pragul epidemiei a fost depăşit în cazul bebeluşilor până în doi ani.

În ceea ce priveşte virusul A1H1, şeful Departamentului Sănătate din Moscova a făcut apel la calm. 'În mod clar, acest lucru nu necesită o reacţie isterică. Este vorba doar de una dintre tulpinile de gripă' - a explicat el, adăugând că istoria de anul trecut cu aşa-numita 'gripa porcină' este 'absolut o isterie fără temei'.

'Gripa din acest sezon nu are nimic special, nu este decât o boală obişnuită sezonieră' - a adăugat responsabilul sanitar rus. El recomandă totuşi că, în plin sezon al epidemiei de infecţii respiratorii acute virale şi gripă, purtarea măştii medicale şi o atenţie mai mare la starea de sănătate.

În acest context, şcolile generale din Moscova, de la clasele 1-8, vor fi închise pentru o săptămână, începând cu data de 31 ianuarie. Clasele 9-11de liceu îşi vor continua activitatea, dar în aşa fel încât elevii să aibă un contact minim cu alţi elevi. Unele grădiniţe vor rămâne totuşi deschise.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Lipsa apei calde în cazărmi în Rusia: doi morţi, circa 600 de militari cu infecţii respiratorii acute Doi militari au murit şi încă aproape 600 s-au îmbolnăvit de o infecţie virală acută a aparatului respirator în unitatea militară 20115, dislocată în orăşelul Ostrogojsk, în apropiere de Voronej (500 - 600 km sud de Moscova) din cauza lipsei de medicamente şi a apei calde în cazărmi, relatează joi portalul...
Gripa nouă, o 'urgie' în beneficiul companiilor farmaceutice (experţi ruşi) În realitate, nu există niciun fel de pandemie de aşa-numită gripă porcină sau nouă, iar întreaga isterie legată de virusul A H1N1 nu este decât o modalitate de îmbogăţire în particular a companiilor farmaceutice, au declarat marţi, într-o conferinţă de presă la Moscova, reprezentanţi ai Asociaţiei de...
Dâmboviţa: Restricţii de vizitare a bolnavilor la Spitalul Judeţean Târgovişte, în condiţiile creşterii numărului cazurilor de viroze şi gripă La Spitalul Judeţean Târgovişte, din cauza numărului de crescând de cazuri de gripă şi viroze, s-au luat măsuri excepţionale în privinţa vizitelor, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.
Olt: A crescut frecvenţa îmbolnăvirilor prin infecţii respiratorii; cei mai afectaţi sunt copiii şi tinerii Frecvenţa îmbolnăvirilor prin infecţii respiratorii acute şi pneumonii a crescut săptămâna trecută, odată cu scăderea temperaturilor, peste o sută de persoane din judeţul Olt necesitând internarea în spitale din cauza afecţiunilor menţionate, potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP)...
Vrancea: Trei cazuri de gripă porcină, confirmate în judeţ Trei cazuri de gripă porcină AH1N1, semnalate la bolnavi din municipiul Focşani , oraşul Odobeşti şi comuna Baloteşti, au fost confirmate, luni, de conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Vrancea.
A fost înregistrat primul deces de gripă porcină, la un bărbat din Capitală Centrul Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile (CNSCBT) a anunţat că a fost înregistrat primul deces de gripă porcină, la un bărbat din Capitală.