Cele mai citite
 


Gripă porcină: Hong Kong decide închiderea şcolilor primare
miercuri, 17 iunie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Gripa porcina
 

Beijing, 17 iunie /Agerpres/ - Autorităţile din Hong Kong au ordonat joi închiderea şcolilor primare şi a creşelor, după contaminarea a 12 elevi cu virusul gripei A/H1N1/, informează AFP.

Respectivele instituţii de învăţământ nu vor funcţiona timp de două săptămâni, pentru a se evita extinderea virusului, a declarat şeful executivului din insulă Donald Tsang, precizând că în Hong Kong au fost identificate 49 de cazuri de gripă porcină, conform AP.

Pe de altă parte, ministrul sănătăţii chinez Chen Zhu a dat asigurări că virusul este sub control în întreaga Chină, unde numărul cazurilor de îmbolnăvire de gripă porcină a ajuns la 111.

Un comunicat transmis pe site-ul Ministerului Sănătăţii afirmă că 90% din cazuri au fost importate, în China fiind înregistrate doar 10% din acestea, notează AP.AGERPRES/(Florence Bedreagă)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Noul virus gripal A (H1N1) ar putea fi o eroare de laborator, potrivit unui cercetător australian Canberra, 21 mai /Agerpres/ - Noul virus gripal A (H1N1) ar putea să se fi dezvoltat în laborator dintr-o eroare umană, susţine omul de ştiinţă australian Adrian Gibbs, care a colaborat la cercetările care au dus la dezvoltarea de către grupul farmaceutic elveţian Roche a antiviralului Tamiflu, relatează...
Medicii, sfătuiţi să recomande Tamiflu pentru femeile însărcinate infectate cu virusul H1N1 Atlanta, 21 mai /Agerpres/ - Autorităţile medicale americane recomandă medicilor să prescrie Tamiflu în cazul femeilor însărcinate infectate cu virusul gripei porcine, H1N1, riscul reprezentat de acest virus fiind considerat mai mare decât cel pe care medicamentul Tamiflu al putea să-l aibă asupra fătului...
Germania: Şcoli închise din cauza gripei A/H1N1/ Berlin, 17 iunie /Agerpres/ - Cel puţin 30 de elevi de la o şcoală japoneză din Dusseldorf au fost confirmaţi cu virusul gripei A /H1N1/, fiind de aşteptat ca numărul acestora să crească, în timp ce un centru de îngrijire pentru copii şi un liceu sunt de asemenea închise în Germania din cauza unor cazuri...
Situaţia evoluţiei gripei cu virus nou la nivel mondial Bucureşti, 4 mai /Agerpres/ - Numărul total de cazuri de gripă cu virus A(H1N1) în ţările membre ale UE, la nivel mondial, a ajuns luni la 79 cazuri confirmate, dintre care opt cu transmitere secundară.
Şapte cazuri confirmate de gripă porcină în Franţa care nu au legătură cu o deplasare externă Paris, 17 iunie /Agerpres/ - Şapte cazuri de gripă porcină au fost detectate într-un liceu din sudul Franţei, din apropiere de Toulouse, fără ca elevii contaminaţi să fi intrat în contact cu călători reveniţi recent din zone atinse de maladie, au informat duminică autorităţile, citate de AFP.
20 de decese legate de gripa porcină în India şi mii de şcoli închise New Delhi, 13 aug /Agerpres/ - Numărul deceselor legate de gripa porcină a crescut joi la 20, iar mii de şcoli au fost închise în Mumbai şi în regiunea capitalei financiare şi industriale a ţării, pentru a stopa propagarea virusului, relatează AFP.