Cele mai citite
 


Ministrul ceh al sănătăţii le propune medicilor fonduri suplimentare pentru salarii
duminică, 30 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul ceh al sănătăţii, Leos Heger, a propus vineri alocarea sumei suplimentare de două miliarde de coroane /82.3 milioane de euro/ pentru creşterea salariilor personalului medical, propunere salutată de sindicatele medicilor, care au cerut însă garanţii, relatează Associated Press şi CTK.
Heger a subliniat că este vorba de o 'ofertă maximală' şi că, dacă s-ar aloca fonduri şi mai mari, sistemul de sănătate ar putea intra în colaps.

Ministrul şi sindicatele nu au ajuns deocamdată la un acord privind acordarea medicilor din spitale a unor garanţii capabile să-i convingă să-şi retragă scrisorile de demisie predate în cadrul campaniei organizate împotriva salariilor considerate prea mici.

Circa 3800 dintre cei 20.000 de medici din spitalele ceheşti şi-au oferit până acum demisiile în cadrul campaniei 'Mulţumesc, plecăm'. Ministrul sănătăţii a insistat ca aceştia să renunţe la demisii.

Sindicatul medicilor LOK-SCL cere majorarea salariului mediu al acestora de 1.5 până la 3 ori salariul mediu naţional, în funcţie de calificare, şi îmbunătăţirea condiţiilor de muncă.

În al treilea trimestru al lui 2010 salariul mediu pe plan naţional a fost de 23.655 coroane /973 euro/, iar cel al medicilor între 45.000 şi 51.000 de coroane /1851 - 2057 euro/, incluzând orele suplimentare.

Liderul LOK-SCL, Martin Engel, a salutat propunerea ministrului ca pe un pas înainte, dar a precizat că ea trebuie analizată de sindicate şi a subliniat că medicii trebuie să primească garanţii să vor putea reveni la lucru, după ce-şi vor retrage demisiile.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vlădescu: Sănătatea are nevoie de fonduri suplimentare de două miliarde euro în 2010 Bucureşti, 7 ian /Agerpres/ - Sistemul de sănătate are nevoie de fonduri suplimentare de circa două miliarde euro în 2010, a declarat joi, la Palatul Parlamentului, ministrul Finanţelor Publice, Sebastian Vlădescu.
Ministrul Sănătăţii: Trebuie reduse poverile financiare care apasă sistemul de sănătate Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, a afirmat la Bucharest Forum / Keystone Projects, organizat de Institutul Aspen România, că trebuie reduse poverile financiare care apasă sistemul de sănătate şi să fie stimulată crearea de centre sanitare.
Ministrul Sănătăţii s-a întâlnit cu reprezentanţii SANITAS Legea salarizării unitare, deblocarea posturilor din sistemul de sănătate, acordarea tichetelor de masă tuturor categoriilor de personal sanitar, situaţia personalului din Direcţiile de Sănătate Publică, au fost principalele teme discutate luni de ministrul Sănătăţii Patriciu Achimaş-Cadariu cu reprezentanţii...
Fonduri suplimentare pentru Programul naţional de boli rare Ministrul sănătăţii, Cseke Attila, şi ministrul norvegian al sănătăţii, Anne-Grete Strrm-Erichsen, au participat marţi la inaugurarea Centrului pilot de referinţă pentru intervenţie personalizată la persoanele afectate de boli rare, din Zalău, judeţul Sălaj, proiect finanţat din fonduri româno-norvegiene...
Dr. Raed Arafat: Este nevoie de fonduri suplimentare în sănătate Ministrul Sănătăţii, dr. Raed Arafat, a declarat luni că este nevoie de fonduri suplimentare pentru acest domeniu, iar banii pot fi atraşi fie prin asigurări complementare pentru sănătate, fie prin creşterea contribuţiei, prin plata de către stat a contribuţiei celor scutiţi în prezent.
Un sistem de premiere în Sănătate şi Educaţie şi salarii egale pentru muncă egală, principalele modificări în salarizarea bugetarilor Restructurarea completă a sistemului de salarizare în Sănătate şi introducerea unui sistem de premiere bazat pe condiţii de reformă şi criterii de performanţă pentru personalul din sistemul de sănătate şi pentru personalul didactic şi didactic auxiliar, începând cu luna ianuarie 2017, sunt principalele...