Cele mai citite
 


Timiş: Medicii au reuşit să salveze o femeie cu fractură cervicală
duminică, 30 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Chirurgii de la Clinica de Politraumatologie (Casa Austria) din cadrul Spitalului Judeţean Timişoara au salvat o femeie care suferise o gravă fractură de coloană cervicală, în urma unui accident, şansa de supravieţuire în astfel de situaţii fiind de un caz la mie, la nivel mondial.
Succesul echipei de medici a fost cu atât mai mare cu cât pacienta a scăpat şi de riscul unei paralizii care însoţeşte astfel de fracturi într-un procent de 99% din situaţii.
'Este un caz extrem de rar, iar recuperarea a fost spectaculoasă. Pacienta a suferit mai multe traumatisme în urma accidentului - luxaţie de şold, ruptură dublă de gambă - dar cea mai gravă a fost fractura cervicală la nivelul vertebrelor C5-C6', a declarat sâmbătă, în cadrul unei conferinţe de presă, dr. Dan Negoescu, şeful Secţiei de politraumatologie de la Casa Austria, acesta fiind şi unul dintre chirurgii echipei care au efectuat operaţia.
Intervenţia a durat opt ore, la succesul operaţiei aducându-şi contribuţia şi prof. dr. Robert Vereş, specialist în chirurgie spinală de la Clinica de Neurochirurgie a Spitalului Militar din Budapesta.
Potrivit dr. Horia Cristian, care a prezentat cazul, dacă nu se intervenea chirurgical, se putea ajunge la paralizie completă.
'Intervenţia în sine a fost extrem de complicată, a durat opt ore, s-a făcut pe etape şi a fost nevoie de munca unei întregi echipe de medici, anestezişti şi asistenţi', a completat Cristian.
Femeia, în vârstă de 51 de ani, este din Caraş-Severin şi va putea duce o viaţă normală, după externare şi recuperare. Ea a suferit accidentul rutier în preajma Crăciunului, fiind internată prima dată într-un spital din Caraş-Severin şi ajungând, în final, la Casa Austria din Timişoara.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Primăria Sectorului 1: Programul de testare gratuită pentru evaluarea riscului de osteoporoză continuă Programul de testare gratuită pentru evaluarea riscului de osteoporoză va continua pentru locuitorii sectorului 1 până la sfârşitul anului.
Timiş: Cel mai costisitor caz operat la Spitalul Judeţean - 200.000 de lei Cele mai costisitoare cazuri operate, în ultimii ani, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Timişoara au fost în valoare de 200.000 de lei, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, managerul general al spitalului, prof. dr. Gheorghe Nodiţi.
Timiş: Pacienţii din Spitalul Judeţean obligaţi să suporte căldura, în zeci de saloane nefiind climatizare Pacienţii internaţi în Spitalul Judeţean Timişoara sunt obligaţi să îndure şi căldura foarte ridicată din această perioadă, în unitatea medicală fiind zeci de saloane care nu au montate sisteme de climatizare.
Timiş: Prelevare de organe, la Spitalul Judeţean Timişoara Medicii de la Clinica de Anestezie Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Timişoara, împreună cu medici din Bucureşti şi din Cluj, au efectuat, în noaptea de marţi spre miercuri, cea de-a treia prelevare de organe din acest an.
Timiş: Prima prelevare de ţesut osos din acest an, la Spitalul Judeţean Timişoara Timişoara, 22 feb /Agerpres/ - O echipă de chirurgi de la Clinica de Anestezie Terapie Intensivă (ATI) de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara, împreună cu specialişti din Bucureşti şi Cluj, au efectuat, marţi dimineaţă, cea de-a noua prelevare de organe din acest an, în cadrul căreia s-a...
Timiş: Proiect european ERASMUS+ pentru reducerea numărului de amputaţii Spitalul Judeţean Timişoara găzduieşte luni şi marţi întâlnirea inaugurală a unui proiect ERASMUS+ de care vor beneficia medicii specializaţi în chirurgie vasculară şi endovasculară, prin Centrul pentru Promovarea Învăţării Permanente (CPIP), şi care va permite extinderea aplicării tehnicilor moderne...