Cele mai citite
 


Timiş: Record de prelevări de organe
duminică, 30 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalul Judeţean Timişoara înregistrează un adevărat record de prelevări de organe de la începutul anului, fiind recoltate organe vitale de la cinci pacienţi aflaţi în moarte cerebrală, cifra reprezentând dublul prelevărilor din întreg anul 2009 şi un sfert din numărul intervenţiilor de acest gen din 2010.
Cea mai recentă prelevare a avut loc în noaptea de vineri spre sâmbătă, când a fost supus prelevării un bărbat de 57 de ani din Timiş, care suferise un traumatism cranio-cerebral, prin cădere, fiind internat în stare de comă profundă.
'Familia şi-a dat acordul pentru prelevarea rinichilor bărbatului. În ultimii ani, inima românilor se deschide tot mai mult spre ajutorarea bolnavilor înscrişi pe listele de transplant', a declarat dr. Dan Ilincariu, coordonator transplant din cadrul Spitalului Judeţean Timişoara.
Rinichii au fost preluaţi de specialiştii din Cluj, care au participat la prelevare, urmând să fie transplantaţi unor pacienţi aflaţi pe lista de aşteptare.
Momentan, la Timişoara nu se efectuează transplanturi de organe.
În anul 2009 la Spitalul Judeţean Timişoara s-au înregistrat doar trei prelevări de organe, dar în 2010 familiile persoanelor aflate în moarte cerebrală au fost mult mai deschise faţă de acest aspect. Astfel, din cei 21 de pacienţi declaraţi în moarte cerebrală, în 15 cazuri familiile şi-au dat acordul pentru prelevarea de organe.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Timiş: Cea de-a opta prelevare de organe din acest an, de la Timişoara Cea de-a opta prelevare de organe de la Spitalul Judeţean Timişoara a avut loc în noaptea de duminică spre luni, de la un pacient de 19 ani aflat în moarte cerebrală, în urma unui traumatism.
Timiş: Dublă prelevare de organe la Spitalul Judeţean de Urgenţă Timişoara, 6 sep /Agerpres/ - O dublă prelevare de organe de la pacienţi aflaţi în moarte cerebrală va avea loc, în noaptea de luni spre marţi, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara.
Timiş: Cea de-a cincea prelevare de organe din acest an la Spitalul Judeţean Timişoara O echipă de medici a Spitalului Judeţean Timişoara a efectuat marţi dimineaţa cea de-a cincea prelevare de organe din acest an.
Timiş: O nouă prelevare de organe, la Spitalul Judeţean Timişoara Medici din cadrul Secţiei de Anestezie Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Judeţean de Urgenţă Timişoara, împreună cu specialişti din Bucureşti şi din Cluj, au prelevat în noaptea de marţi spre miercuri, ficatul şi rinichii de la o pacientă ce intrase în moarte cerebrală, în urma unui accident vascular...
Timiş: Ficatul şi rinichii prelevaţi de la un acidentat vor salva alte vieţi Cea de-a doua prelevare de organe din acest an, în mai puţin de o săptămână, a avut loc la Clinica de Anestezie Terapie Intensivă (ATI) din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara, în noaptea de miercuri spre joi, de această dată recoltându-se rinichii şi ficatul unei victime.
Timiş: Prima prelevare de organe de la un copil Prima prelevare de organe de la un copil a avut loc în noaptea de joi spre vineri la Clinica de Anestezie Terapie Intensivă (ATI), din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţe Timişoara.