Cele mai citite
 


Constanţa: Carantină la spital; lăuza care a murit avea gripă cu virus A/H1N1
duminică, 30 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa este în carantină după ce analizele de laborator au confirmat, vineri după-amiază, că o lăuză în vârstă de 27 de ani care a decedat avea gripă cu virus A/H1N1.
Managerul SCJU, Dan Căpăţână, a declarat sâmbătă pentru AGERPRES că ''a fost limitat accesul vizitatorilor, aparţinătorii nemaiavând acces în unitate, o primă măsură ce a fost luată pentru că gravida a fost şi la obstetrică, a fost investigată în spital, după care a fost dusă la ATI'', menţionând că măsura va fi aplicată ''probabil nu mai mult de o săptămână, dacă nu apar alte cazuri''.
Potrivit reprezentantului unităţii spitaliceşti, sunt asigurate, totodată, 'măsuri care se iau în orice caz de acest gen, existând un protocol de dezinfecţie a saloanelor, a circuitelor pe unde a trecut bolnavul, (...) un nucleu epidemiologic al spitalului care se ocupă de treaba asta (...) este un protocol foarte bine stabilit'.
Vineri după-amiază, o tânără care născuse în urmă cu trei zile şi era în stare gravă, fiind suspectată de gripă cu virus A/H1N1, a murit la Secţia Anestezie Terapie Intensivă a SCJU Constanţa.
Potrivit directorului Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Constanţa, dr. Constantin Dina, lăuza a decedat în urma unui stop cardio-respirator iresuscitabil la manevre, urmând ca medicii legişti să stabilească cu exactitate cauza morţii.
Starea de sănătate a fetiţei născute de tânăra care a decedat este foarte bună, micuţa fiind externată, conform managerului spitalului judeţean.
Până în prezent, în judeţul Constanţa au mai fost confirmate două cazuri de gripă nouă, la două femei în vârstă de 34 de ani şi, respectiv, 61 de ani, cu boli cronice asociate, afecţiuni respiratorii şi cardiovasculare. În ambele situaţii, starea de sănătate a pacientelor a evoluat favorabil după administrarea tratamentului de specialitate, femeile fiind în afara oricărui pericol.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Constanţa: A murit lăuza suspectată de gripă cu virus A/H1N1 Tânăra în vârstă de 27 de ani care a născut în urmă cu trei zile şi era în stare gravă, suspectată de gripă cu virus A/H1N1, a murit, vineri, la Secţia Terapie Intensivă a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa.
Constanţa: Lăuză în stare gravă, suspectată de gripă cu virus A/H1N1 O tânără în vârstă de 27 de ani care a născut în urmă cu trei zile este internată în stare gravă la Secţia Terapie Intensivă a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa şi este suspectată de gripă cu virus A/H1N1.
Constanţa: Spitalul judeţean ar putea ieşi din carantină Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa va ieşi vineri din carantină în condiţiile în care nu s-a înregistrat niciun nou caz de gripă cu virus A/H1N1 după ce, pe 28 ianuarie, în unitatea medicală a murit o lăuză infectată cu virusul respectiv.
Constanţa: Se menţine carantina la spitalul judeţean Managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa, dr. Dan Căpăţână, a declarat, miercuri, că măsura de interzicere a accesului vizitatorilor în cinci secţii ale unităţii medicale va fi menţinută cel puţin până luni.
UPDATE Iaşi: O femeie în vârstă de 29 de ani, infectată cu virusul A/H1N1, a decedat O femeie în vârstă de 29 de ani din oraşul Târgu-Frumos, internată la Spitalul ''Sf. Spiridon'' din Iaşi, a decedat la sfârşitul săptămânii trecute în urma unor multiple complicaţii în starea de sănătate, unele dintre acestea cauzate de infectarea cu virusul gripei noi, potrivit reprezentanţilor Direcţiei...
Alte 56 de cazuri de gripă nouă şi trei decese înregistrate în România Încă 56 de cazuri de gripă cu virus A/H1N1 şi trei decese au fost confirmate în ultimele 24 de ore, a anunţat Ministerul Sănătăţii.