Cele mai citite
 


Bistriţa-Năsăud: Primul deces din cauza gripei AH1N1
duminică, 30 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un bărbat de 53 de ani din comuna Măgura Ilvei, judeţul Bistriţa-Năsăud, care se afla internat în stare gravă în spital, fiind infectat cu virusul AH1N1, a decedat sâmbătă dimineaţă, în urma complicaţiilor apărute, potrivit datelor comunicate AGERPRES de către directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică, Doina Petri.
Bărbatul a ajuns la spital în data de 21 ianuarie, fiind internat la secţia boli infecţioase cu diagnosticul pneumonie acută, insuficienţă respiratorie, insuficienţă cardiacă şi obezitate. Pentru că starea pacientului s-a agravat, acesta a fost mutat la secţia de terapie intensivă.
Probele trimise la Institutul Cantacuzino din Bucureşti au confirmat faptul că bărbatul a contractat gripa AH1N1, motiv pentru care s-a dispus izolarea acestuia, iar secţia de terapie intensivă a Spitalului de Urgenţă Judeţean Bistriţa a intrat în carantină.
Sâmbătă dimineaţa, pacientul a murit, Direcţia de Sănătate Publică Bistriţa-Năsăud informând în acest sens Ministerul Sănătăţii despre primul deces cauzat de gripa AH1N1 în acest an în judeţ.
La Institutul Cantacuzino au fost trimise până acum şase probe recoltate de la bistriţeni suspectaţi că suferă de gripă AH1N1, în patru cazuri fiind confirmat acest diagnostic.
Primele trei cazuri au fost confirmate marţi, 25 ianuarie, pacienţii fiind un băiat de 8 ani, un bărbat de 36 ani şi o femeie de 51 ani, toţi din municipiul Bistriţa. În timp ce băiatul şi bărbatul de 36 de ani, care este medic stomatolog, se află internaţi în spital, femeia de 51 de ani, de asemenea cadru medical, a fost identificată ca purtător pasiv al acestui virus şi izolată la domiciliu.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bistriţa-Năsăud: Bărbat cu gripă AH1N1, în stare gravă la spital Bistriţa, 27 ian /Agerpres/ - Un bărbat de 53 de ani din comuna Măgura Ilvei, judeţul Bistriţa-Năsăud, este internat în stare gravă în spital, fiind infectat cu virusul AH1N1, potrivit datelor comunicate joi AGERPRES de purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa, Gabriela Remeş.
Galaţi: Primul deces cauzat de gripa nouă La Spitalul Judeţean 'Sf. Apostol Andrei' din Galaţi s-a înregistrat primul caz de deces din acest an cauzat de gripa cu virusul AH1N1, dar s-a primit şi confirmarea infectării cu acest virus a celei de-a treia persoane din judeţ, a declarat luni, pentru AGERPRES, directorul Direcţiei de Sănătate Publică...
Bistriţa-Năsăud: Trei cazuri de gripă AH1N1 au fost confirmate în judeţ Bistriţa, 25 ian /Agerpres/ - Trei dintre cei cinci bistriţeni diagnosticaţi săptămâna trecută cu gripă au contractat virusul AH1N1, potrivit unui comunicat de presă postat marţi pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bistriţa-Năsăud, unul dintre pacienţi fiind un băiat de opt ani.
Bistriţa-Năsăud: Un nou posibil caz de gripă AH1N1 în judeţ Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Bistriţa-Năsăud a trimis către Institutul Cantacuzino probe recoltate de la o femeie care este suspectă de gripă AH1N1, aceasta fiind internată la secţia contagioase a Spitalului de Urgenţă Judeţean Bistriţa.
Bistriţa-Năsăud: Încă un caz de gripă şi un deces din cauza unei pneumonii, în ultima săptămână O femeie de 63 de ani din judeţul Maramureş, care venise într-o vizită în Bistriţa, a murit la spital după ce s-a îmbolnăvit de pneumonie, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bistriţa-Năsăud, Doina Petri.
Brăila: Primul deces din cauza gripei noi O femeie de 54 de ani din Brăila a decedat după ce a contractat virusul AH1N1, din cauza complicaţiilor apărute ca urmare a faptului că pacienta prezenta afecţiuni cronice.