Cele mai citite
 


Iaşi: Medicii ieşeni au efectuat prima prelevare de organe din acest an
luni, 31 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O echipă de medici de la Centrul de Transplant Iaşi căreia i s-au alăturat specialişti de la Institutul Fundeni au efectuat, duminică, o intervenţie în timpul căreia au prelevat organe ale unui pacient aflat în moarte cerebrală.
Coordonatorul Centrului de Transplant Iaşi, dr Raluca Neagu afirmă că în timpul intervenţiei au fost prelevaţi rinichii şi ficatul de la un pacient aflat în moarte cerebrală, aceasta fiind prima prelevare de organe din acest an. Conform sursei, intervenţia a fost posibilă după ce familia şi-a dat acordul în această privinţă.
'Transplantul s-a efectuat de la un pacient foarte tânăr. Unul dintre rinichi şi ficatul vor fi duşi la Fundeni, la Bucureşti. Alte date privind identitatea donatorului nu vă putem furniza', a declarat, pentru AGERPRES, dr Raluca Neagu.
Ea a explicat că celelalte organe nu au fost prelevate pentru că era contraindicat în cazul unei persoane care a suferit un stop cardio-respirator şi a fost resuscitată.
Cel de-al doilea rinichi va fi transplantat în cursul acestei zile unui bărbat în vârstă de 48 de ani, din Paşcani.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: A doua prelevare de organe de la o persoană aflată în moarte cerebrală, de la începutul anului O echipă de medici de la Centrul de Transplant Iaşi, căreia i s-au alăturat specialişti de la Institutul Fundeni, din Bucureşti, a efectuat, în noaptea de luni spre marţi, o intervenţie în timpul căreia au prelevat organe ale unei paciente aflate în moarte cerebrală.
Iaşi: Medicii ieşeni au efectuat prima prelevare de organe din acest an O echipă de medici de la Centrul de Transplant Iaşi, căreia i s-au alăturat specialişti de la Institutul Fundeni, a efectuat o intervenţie în timpul căreia au prelevat organe ale unei paciente aflate în moarte cerebrală.
Iaşi: Medicii au prelevat organe de la un bărbat aflat în moarte cerebrală salvând astfel alte trei vieţi O echipă de medici de la Centrul de Transplant Iaşi, căreia i s-au alăturat specialişti de la Institutul Fundeni, au efectuat, duminică, o intervenţie în timpul căreia au prelevat organe ale unui pacient aflat în moarte cerebrală.
Iaşi: O nouă prelevare de organe O echipă de medici de la Centrul de Transplant Iaşi, căreia i s-au alăturat specialişti de la Institutul Fundeni din Bucureşti, a efectuat, în cursul zilei de joi, o intervenţie în timpul căreia au prelevat organe ale unei persoane aflate în moarte cerebrală.
Iaşi: O echipă de medici a efectuat o nouă prelevare de organe de la un pacient aflat în moarte cerebrală O echipă de medici din Iaşi a efectuat o nouă prelevare de organe de la un pacient aflat în moarte cerebrală, aceasta fiind cea de-a şasea intervenţie de acest gen de la începutul anului.
Iaşi: Prelevare de organe de la un bărbat aflat în moarte cerebrală O echipă de medici a efectuat o prelevare de organe de la un