Cele mai citite
 


533 de noi cazuri de gripă porcină în Canada
miercuri, 17 iunie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Gripa porcina
 

Ottawa, 17 iunie /Agerpres/ - Canada a raportat miercuri 533 de noi cazuri confirmate de gripă porcină şi o creştere bruscă a numărului de contaminări pe teritoriul autonom inuit Nunavut, ceea ce ridică numărul total de îmbolnăviri la aproape 3.000, relatează AFP.

Agenţia de sănătate publică a publicat miercuri noul său bilanţ al cazurilor confirmate de testele de laborator, care se ridică în prezent la 2.978.

Dintre cazurile noi confirmate în ultimele zile, 71 au fost înregistrate în Nunavut, unde totalul este în prezent de 96.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a subliniat marţi că anumite populaţii vulnerabile sunt în mod special expuse epidemiei şi a dat exemplul comunităţii inuite din Canada ”unde un număr disproporţionat de cazuri grave” au fost constatate.

Îngrijorarea creşte şi în rândul comunităţilor de amerindieni din provincia Manitoba, situată în centrul ţării. 26 de persoane, dintre care jumătate sunt amerindieni, au fost conectate la aparate de respiraţie artificală din cauza unor probleme pulmonare grave.

Până în prezent, în Canada au fost raportate patru decese, în cazuri în care pacienţii aveau şi gripă porcină, iar numărul celor spitalizaţi este de 138. AGERPRES/(Florin Ştefan)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Suceava: Al doilea caz de AH1N1 confirmat şi un pacient cu bronhopneumonie severă decedat în judeţ În judeţul Suceava s-a confirmat un al doilea caz de gripă porcină din acest an, la o femeie în vârstă de 40 de ani, se arată într-un comunicat remis AGERPRES, joi, de adjunctul DSP Suceava, medicul epidemiolog Cătălina Zorescu.
Vrancea: Trei cazuri de gripă porcină, confirmate în judeţ Trei cazuri de gripă porcină AH1N1, semnalate la bolnavi din municipiul Focşani , oraşul Odobeşti şi comuna Baloteşti, au fost confirmate, luni, de conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Vrancea.
Hunedoara: Primul caz de gripă porcină descoperit în judeţ Un bărbat de 53 de ani, din oraşul Călan, a fost diagnosticat cu gripă porcină, virusul AH1N1 fiind identificat în urma probelor prelevate de la bolnav şi analizate în laboratorul Institutului Cantacuzino, a informat marţi Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara.
Mircea Badea nu are gripă porcină Mircea Badea nu este infectat cu virsul AH1N1 şi va apărea pe postul Antena 3, marţi seara, în emisiunea sa 'În gura presei', potrivit blogului său personal.
Şapte cazuri confirmate de gripă porcină în Franţa care nu au legătură cu o deplasare externă Paris, 17 iunie /Agerpres/ - Şapte cazuri de gripă porcină au fost detectate într-un liceu din sudul Franţei, din apropiere de Toulouse, fără ca elevii contaminaţi să fi intrat în contact cu călători reveniţi recent din zone atinse de maladie, au informat duminică autorităţile, citate de AFP.
OMS va cerceta dacă virusul noii gripe 'a scăpat' din laborator Madrid, 21 mai /Agerpres/ - Cercetătorul australian Adrian Gibbs a asigurat că noul virus gripal A/H1N1 ar fi fost dezvoltat în laborator şi că ar fi scăpat de aici dintr-o ”eroare umană”. Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat că oamenii săi de ştiinţă vor investiga teza expertului australian...