Cele mai citite
 


Eşecul echipei favorite în Superbowl este periculos pentru sănătatea americanilor
marţi, 1 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Înfrângerea echipei favorite în Superbowl, finala tradiţională a campionatului de fotbal american /NFL/, poate spori riscul declanşării unei crize cardiace, mai ales la femei, potrivit unui studiu american publicat luni, preluat de France Presse.
Autorii acestui studiu, publicat într-un jurnal specializat din SUA, au examinat datele provenind de la locuitori ai oraşului Los Angeles, a căror echipă a pierdut Superbowl-ul în 1980 în faţa celor de la Pittsburgh Steelers înainte de a-l câştiga patru ani mai târziu în faţa celor de la Washington Redskins.

Cercetătorii au constatat o creştere cu 15 la sută a numărului de morţi cauzate de infarcte în rândul bărbaţilor după înfrângerea suferită de echipa favorită. Această creştere a fost mai importantă la femei /+27 la sută/, însă autorii studiului nu au putut preciza cu exactitate dacă acestea erau, la rândul lor, suportere fervente dezamăgite sau au suferit din cauza atmosferei generale din casă provocată de un eşec.

'Finala Superbowl poate provoca un răspuns emoţional similar la bărbaţi şi la femei sau poate că reacţia unui bărbat în urma înfrângerii echipei favorite are o incidenţă asupra stării emoţionale a partenerei sale', consideră autorii studiului.

Pe de altă parte, femeile se comportă mai bine decât bărbaţii după o victorie. 'Pentru femei, şi nu pentru bărbaţi, a fost înregistrată o reducere a numărului global de decese şi de morţi cauzate de crize cardiace asociate cu o victorie în Superbowl', au arătat ei. 'Doctorii şi pacienţii trebuie să fie conştienţi că meciurile stresante pot induce un răspuns emoţional susceptibil să provoace o problemă cardiacă', a subliniat Robert Kloner, unul dintre principalii autori ai studiului.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Un jucător de fotbal american din doi a suferit comoţii cerebrale (studiu) Aproximativ 43 la sută dintre jucătorii Ligii naţionale de fotbal american (NFL) retraşi din activitate prezintă semne de comoţii cerebrale, dezvăluie un studiu publicat luni şi care sporeşte temerile legate şocurile violente la care sunt supuşi practicanţii acestui sport rege în Statele Unite.
Aproape jumătate din foştii jucători de fotbal american suferă de efecte ale comoţiilor cerebrale (studiu) Circa 43% dintre foştii jucători din Liga naţională de fotbal american (NFL) prezintă semne de comoţii cerebrale, arată un studiu publicat luni, confirmând astfel îngrijorările cu privire la şocurile violente la care sunt supuşi practicanţii sportului rege în Statele Unite.
NFL şi sindicatul jucătorilor au donat 1 milion de dolari Crucii Roşii Liga de fotbal american (NFL) şi sindicatul jucătorilor au decis să vireze 1 milion de dolari Crucii Roşii, pentru finanţarea eforturilor legate de dezastrele înregistrate după trecerea mega-furtunii Sandy în nord-estul SUA.
Fotbal: Doi morţi într-un schimb de focuri între suporterii clubului Boca Juniors Două persoane au decedat într-un schimb de focuri între suporteri ai clubului de fotbal Boca Juniors, la Buenos Aires, a anunţat duminică serviciul medical de urgenţă din capitala argentiniană.
SUA: Poliţia anunţă circa 20 de morţi în atacul armat din clubul de noapte din Orlando Aproximativ 20 de persoane au fost ucise în atacul armat care a avut loc la primele ore ale dimineţii de duminică în clubul de noapte Pulse, pentru homosexuali, din Orlando (Florida), a anunţat şeful poliţiei locale, John Mina, potrivit DPA.
Rezistenţa la antibiotice provoacă 23.000 de morţi pe an, în SUA Rezistenţa la antibiotice afectează anual cel puţin două milioane de oameni, în SUA, şi provoacă cel puţin 23.000 de morţi, relevă un raport al autorităţilor sanitare citat marţi de AFP.