Cele mai citite
 


Activitatea cerebrală poate arăta dacă un fumător se poate lăsa de fumat sau nu (studiu)
marţi, 1 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Activitatea creierului poate arăta dacă un fumător se poate opri din fumat, indică un studiu realizat de cercetători americani, care au scanat o regiune a cortexului legată de modificările de comportament, informează AFP.
Studiul, publicat luni în revista ştiinţifică Health Psychology, s-a realizat pe 28 de mari fumători care s-au integrat într-un program pentru a se lăsa de fumat. Participanţii au citit o serie de mesaje despre încetarea fumatului, în timp ce un scaner înregistra activitatea lor cerebrală. După fiecare mesaj, ei 'notau în ce fel acestea influenţează intenţia lor de a se lăsa de fumat şi dacă le-au întărit hotărârea de a deveni nefumători'.

Persoanele al căror cortex prefrontal median manifesta o activitate în timpul difuzării mesajelor sunt cu mult 'mai dispuşi' să reducă consumul de ţigări în luna următoare. 'Este interesant că, ştiind ce se petrece în mintea cuiva, putem să prevedem mai bine comportamentul său viitor decât dacă ştim numai de la el', evaluând mai exact şansele sale de a se lăsa de fumat, spune Emily Falk, principalul autor al studiului şi director al laboratorului de neuroştiinţe şi comunicare de la Universitatea Michigan. Studiul s-a desfăşurat la Universitatea California din Los Angeles.

După ce a scăzut constant din anul 2000, numărul fumătorilor adulţi americani s-a stabilizat din 2005 la 20-21% din populaţie, potrivit statisticilor guvernamentale federale. Circa 443 000 de persoane mor anual în SUA de boli legate de fumat.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Imagini şocante pe pachetele de ţigări vândute în Franţa din 2010 Din 2004, numărul pachetelor de ţigări cumpărate în Franţa n-a mai scăzut. Până la sfârşitul anului viitor, ar trebui să apară pe ambalajul ţigărilor imagini şocante, informează cotidianul Le Figaro.
Copiii din ţări cu venituri mici şi medii sunt influenţaţi de reclamele la ţigări Copiii de cinci şi şase ani din ţări cu venituri mici şi medii, precum India şi Brazilia, sunt influenţaţi de reclamele făcute de companiile de ţigări, ceea ce creşte riscul ca aceştia să devină fumători, potrivit unui studiu al unei echipe de cercetători americani, publicat luni, relatează AFP.
SUA: Nu doar fără fumat, ci chiar şi fără fumători la locul de muncă... Mai multe persoane din SUA aflate în căutarea unui loc de muncă se confruntă cu o situaţie nouă: nu numai să nu fumeze la serviciu, ci chiar să se lase de fumat..., scrie în ediţia sa de vineri USA Today.
Mesajele scrise pe pachetele de ţigări au impact zero (studiu) Un studiu efectuat în premieră despre impactul imaginilor de pe pachetele de ţigări asupra fumătorilor şi a celor care au renunţat la fumat prin tehnici de neuromarketing a evidenţiat că mesajele respective au impact zero.
Cum renuntam la fumat? – partea a 3 a - Studiu si recomandari privind renuntarea la fumat In SUA , la Centrul Medical al Universitatii Duke, s-a desfasurat un studiu efectuat pe un numar mare de subiecti, care a avut drept scop identificarea cauzelor care duc la cresterea in greutate a celor care se lasa de fumat. Rezultatele lor sunt in prezent folosite in toata lumea de medicii si...
Ţigara electronică îi poate ajuta pe fumători să renunţe la acest viciu (studiu) Un studiu efectuat în Marea Britanie a descoperit că ţigările electronice au ajutat pe aproape 18.000 de persoane din această ţară să renunţe la fumat, în 2015, informează AFP.