Cele mai citite
 


Cerealele integrale reduc riscurile de accidente vasculare
marţi, 1 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
După un studiu îndelungat, nutriţionişti scoţieni de la Universitatea Aberdeen (Regatul Unit) au ajuns la concluzia că produsele alimentare din cereale integrale contribuie la prevenirea bolilor cardiovasculare, relatează luni portalul likar.info.
Oamenii de ştiinţă recomandă în special consumul de pâine din cereale integrale şi terciurile de orez şi ovăz, deoarece aceste alimente au un efect similar cu cel al metodelor de profilaxie a accidentelor vasculare cerebrale: fibrele contribuie nu doar la scăderea nivelului de colesterol în sânge, ci şi îmbunătăţesc starea de sănătate a tractului gastro-intestinal, normalizând implicit tensiunea arterială.

Ei îşi bazează concluziile pe un studiu ce a implicat aproximativ 200 de voluntari, dintre care o parte a consumat câte 15-20 grame de cereale integrale de trei ori pe zi. Rezultatele au arătat că persoanele care au consumat produse din cereale integrale au înregistrat o scădere a tensiunii arteriale, în cazul acestora riscul de accidente vasculare cerebrale scăzând cu 25%, iar cel de atac de cord - cu 15%.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Reducerea timp de nouă zile a zahărului consumat de copii obezi le-a îmbunătăţit starea de sănătate Un grup de nutriţionişti a eliminat, timp de nouă zile, zahărul adăugat din alimentaţia unor copii obezi, iar rezultatul a fost evident: au scăzut semnificativ nivelul de colesterol şi tensiunea arterială, conform unui studiu apărut în publicaţia Obesity şi preluat joi de slate.fr.
Magneziul din legume protejează împotriva accidentelor vasculare cerebrale Magneziul din dieta zilnică poate reduce riscul de accidente vasculare cerebrale ischemice, relevă un nou studiu realizat de un grup de experţi de la Institutul Karolinska din Suedia, nefiind vorba de suplimente alimentare, ci de alimente bogate în acest element, precum legumele cu frunze verzi, nucile...
Consumul de cereale integrale poate reduce riscul de mortalitate (studiu) Consumul de alimente bogate în cereale integrale contribuie la reducerea riscului de mortalitate legat de bolile cardiovasculare sau de cancer, potrivit unei analize a mai multor studii, publicate luni, informează AFP.
Bolile cardiovasculare afectează umanitatea de cel puţin 4.000 de ani Ateroscleroza ar afecta umanitatea de cel puţin 4.000 de ani, potrivit rezultatelor unui studiu publicat duminică şi realizată asupra unor mumii vechi de mai multe epoci şi provenind din diferite regiuni ale Globului, ce lasă de înţeles că maladiile cardiovasculare nu sunt caracteristice exclusiv timpurilor...
Cum putem evita un atac de cord sau un accident vascular cerebral? Organizatia Mondiala a Sanatatii estimeaza ca mai mult de 17.3 milioane de oameni de pe glob au murit în anul 2008 de boli cardiovasculare, cum ar fi atacul de cord sau accidentul vascular cerebral. Contrar credintei populare, patru din cinci dintre aceste decese au avut loc în ţările mici şi cu...
Relaţiile sexuale, riscante pentru bărbaţii mai în vârstă, dar benefice pentru sănătatea femeilor (studiu) Relaţiile sexuale frecvente şi satisfăcătoare cresc riscul de atac de cord la bărbaţii mai în vârstă, dar sunt, în schimb, benefice pentru sănătatea femeilor în vârstă, relevă un studiu publicat marţi, cel mai amplu realizat vreodată pe această temă, scrie France Presse.