Cele mai citite
 


Amestecul de broccoli cu muguri de broccoli sporeşte efectele anti-cancer
marţi, 1 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un recent studiu realizat la Universitatea Illinois arată că felul în care se pregăteşte şi se consumă broccoli contează şi că, dacă se adaugă muguri de broccoli în salată, efectul anti-cancer este aproape de două ori mai puternic, informează The Independent de luni.
'Broccoli, pregătit corect, este un element foarte eficient de combatere a cancerului - efectul este valabil dacă se consumă de trei-cinci ori pe săptămână', spune Elisabeth Jeffery, cercetător la Universitatea Illinois. Însă, pentru a obţine efecte sporite anti-cancer, este important ca broccoli să nu fie fiert prea mult, ca să nu se distrugă enzima mirosinază, necesară la formarea sulforafanului, componenta anti-inflamatoare şi de prevenire a cancerului din broccoli, adaugă cercetătoarea.

Mugurii de broccoli conţin din plin mirosinază, iar studiul arată că, dacă lângă broccoli se pun şi câţiva muguri, efectele anti-cancer sunt mai mari decât dacă broccoli este consumat singur.

Alte alimente care conţin sulforafan şi care ar merge lângă broccoli sunt seminţele de muştar, ridichile şi wasabi, adaugă Elisabeth Jeffery. Broccoli trebuie fiert doar două-patru minute pentru a păstra atât enzima, cât şi nutrienţii.

Studiul a apărut în numărul din ianuarie al revistei Nutrition and Cancer.

Cercetătorii au mai descoperit în luna octombrie că o bacterie din intestin, numită 'probiotic', contribuie la digerarea broccoli, ajutând la eliberarea şi absorbţia sulforafanului în corp. Ei au recomandat ca bacteria din intestin să fie hrănită cu probiotice pentru a încuraja proliferarea lor. O altă recomandare este să se mănânce broccoli cu probiotice, 'combinând, de exemplu, broccoli cu sos de iaurt care conţine bacteria', arată cercetătorul Michael Miller, tot de la Universitatea Illinois, citat de The Independent.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
O enzimă ar putea reduce masa de grăsime din corpul uman (studiu) O enzimă care reduce în mod natural masa de grăsime din corpul uman a fost descoperită de cercetătorii americani, aceasta fiind situată în grăsimea brună şi putând duce la pierderea în greutate prin arderea de calorii fără a le depozita, conform unui studiu publicat în revista 'Cell', citat de site-ul...
BioGreens – combustibilul 100% natural al organismului omului modern Oximoronul „tinereţe fără bătrâneţe” nu mai este de mult o sintagmă din basme, astăzi este unul dintre motto-urile alegerilor din sfera beauty&health. Compania Zenyth Pharmaceuticals lansează BioGreens, un super-aliment vegan bazat doar pe ingrediente organice, 100% naturale. Andreea...
Primul caz cunoscut de cancer transmis la om de o tenie (studiu) Oamenii de ştiinţă au fost surprinşi să descopere transmiterea de celulele canceroase de la o tenie unei persoane al cărei intestin subţire a fost infectat cu acest parazit, un caz fără precedent cunoscut, informează agenţia France Presse.
Broccoli, o armă neaşteptată împotriva radiaţiilor În spatele clasicului îndemn 'Mănâncă legume' se află deja ceva mai mult decât presiunile părinţilor sau nutriţioniştilor. Un nou studiu dezvăluie că, pe lângă efectul lor anticancerigen, legumele crucifere sunt extrem de utile împotriva radiaţiilor, informează Le Monde.
Nobelul pentru Medicină a fost câştigat de un trio american pentru un studiu cu privire la enzima telomerază Premiul Nobel pentru Medicină 2009 a fost atribuit omului de ştiinţă australo-american Elizabeth Blackburn şi colegilor săi americani Carol Greider şi Jack Szostak pentru studiul lor asupra enzimei telomerază, a anunţat luni Comitetul Nobel de la Stockholm, informează agenţiile internaţionale de presă...
6 alimente care albesc dintii in mod natural Dintii albi te fac sa pari mai tanar si mai atragator. Acestea sunt concluziile ultimelor cercetari si sondaje facute pe acest subiect. De exemplu, un studiu britanic facut pe barbati, femei si dentisti, a concluzionat ca dintii albi te fac sa pari cu cinci ani mai tanar, cu 20 % mai atragator...